Valkosipulilla maustettu leipä

Valkosipulilla maustetun leivän tarjoilu pääruoan kanssa saa taatusti hymyn huulille. Se on helposti valmistettava lisuke, joka lisää makua mihin tahansa ateriakokonaisuuteen.

Ainekset
Valkosipulilla maustettu leipä
Leipäviipaletta | 8 |
---|---|
30 g | |
Puristettu valkosipulinkynsi | 1 |
Suolaa esim. välimeren yrteillä maustettua | |
Hienonnettua, tuoretta persiljaa | ½ dl |
Tee näin:
Valkosipulilla maustettu leipä
Valkosipulilla maustettu leipä Q&A
Mikä sopii hyvin valkosipulilla maustetun leivän kanssa?
Mitä leipää kannattaa käyttää valkosipulileivän valmistamisessa?
Kotitekoinen valkosipulilla maustettu leipä - klassinen lisuke
Kun lisukkeena on viipale kotitekoista valkosipulilla maustettua leipää, jopa vaatimattomin keitto tai salaatti on täydellinen ja nautinnollinen. Lämmin, rapea ja maukas paahdettu leipä on täydellinen lisuke mereneläville, kuten katkaravuille ja hummerille. Se on tietysti myös luonnollinen osa jokaista tapas-juhlaa.
Vaihtelua valkosipulileipään yrteillä ja mausteilla
Klassisia yrttejä, kuten basilikaa, timjamia, rosmariinia ja oreganoa, voi ripotella valkosipulilla maustetun leivän päälle - erikseen tai yhdessä - antamaan uusia makukerroksia. Majoraami on kenties vähemmän tunnettu yrtti, joka sopii hyvin joukkoon. Monista kaupoista löytyy italialaisia mausteseoksia, jotka on kuin tehty valkosipulileipää varten. Kokeile sekoittaa yrttejä ja mausteita hienoksi raastettuun parmesaanijuustoon ja ripottele sitten kuumalle valkosipulileivälle. Jos haluat lisää tulisuutta, ripaus chilihiutaleita tekee tehtävänsä.
Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä
Kommentit