Uuden Vuoden menu

Uuden Vuoden menu

Ystävät ja hyvä ruoka onko parempaa tapaa lopettaa vanha vuosi ja aloitaa uusi.
https://www.arla.fi/reseptit/uuden-vuoden-menu/

Tee näin:

Cheviche
  • Poista kalasta ruodot ja nahka. Paloittele arpakuution kokoisiksi paloiksi. Purista muovipurkkiin kahden sitruunan mehu ja sekoita suola ja sokeri joukkoon. Laita kalat mehun joukkoon ja kahdeksi tunniksi jääkaappiin kypsymään. Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori meloni, poista siemenet ja tee samankokoisia kuutioita kuin kurkusta. Sekoita ja raasta joukkoon sitruunan kuori. Murskaa hapankorput muovipussissa muruiksi. Kokoa annokset laseihin. Aloita kokoaminen hapankorpuista, kokoa sitten kurkkumelonisalaattia, kermaviiliä ja lohta muutamiksi kerroksiksi. Viimeistele kermaviilillä ja hapankorpun muruilla.
Hitaasti kypsytetty paahtopaisti
  • Kuumenna uuni 125 °C. Ruskista liha molemmin puolin voissa ja rypsiöljyssä paistinpannulla. Aseta liha sitten uuninkestävään astiaan. Suolaa ja pippuroi liha kauttaaltaan ja mausta tuoreella timjamilla. Aseta lämpömittari lihaan niin, että kärki on keskellä paksuinta osaa. Lisää tomaatit ja laakerinlehdet lihan viereen astialle. Paista uunin keskitasossa, kunnes paistolämpömittari näyttää 60 astetta: punainen liha, 65 astetta: vaaleanpunainen ja 70 astetta: kypsä, 45-60 minuuttia. Ota liha pois uunista, mutta anna tomaattien vielä olla. Peitä liha foliolla ja anna sen levätä. Nosta uunin lämpö 250 °C ja paista tomaatteja 10 minuutin ajan. Tarjoile perunoiden ja vihreiden papujen valkosipulilla kanssa.
Mojito-juustokakku
  • Mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä siirapiksi noin 15 minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Poista mintun oksat. Murskaa keksit jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (läpimitaltaan n. 20 cm) pohjalle. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kerma ja tuorejuusto yhteen ja mausta täyte vaniljasokerilla sekä limen mehulla että raastetulla kuorella. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne vielä lämpimään siirappiin. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Valmis!

Ainekset

Cheviche
Tuoretta lohi
300 g
Sitruuna
2
Suolaa
2 tl
Sinappia
2 tl
Kurkku
1
Hunajamelonia
Kpl ruiskorppujauhoja
4
Hitaasti kypsytetty paahtopaisti
Paahtopaistia ulkofilettä
600 g
Rypsiöljy
Suolaa
tl
Mustapippuria
ripausta
Kirsikkatomaatteja varsineen
300 g
Laakerinlehti
3- 4
Merisuolaa
Mojito-juustokakku
Muscovadosokeria
Minttusiirappi: 1½ dl
Vettä
1½ dl
Tuoretta minttua tai piparminttua
Rommia
1 rkl
Pohja
Mintunmakuisia Domino-keksejä
175 g
50 g
Täyte
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Kuohukermaa
2 dl
Vaniljasokeria
1 tl
Liivatelehteä
4