
Tuorejuustobrowniet

Tee näin:
Vinkki
Tuorejuustobrowniet onnistuvat parhaiten, kun tuorejuusto ja kananmunat ovat huoneenlämpöisiä. Näin taikinasta tulee sileä, koska huoneenlämpöiset ainekset sekoittuvat paremmin ja tuorejuusto yhdistyy saumattomasti muiden aineksien kanssa.
Vinkki
Hyvälaatuisessa suklaassa kaakaovoin pitoisuus on korkeampi, joten se sulaa tasaisesti ja yhdistyy vaivattomasti taikinaan. Näin rakenteesta tulee täyteläinen ja samettinen ja jokainen pala maistuu ylelliseltä. Se saa myös aikaan syvän ja intensiivisen suklaan maun, joka on olennainen osa näitä leivonnaisia. Voit kokeilla erilaisia suklaatyyppejä – tummaa tai maitosuklaata. Kaakaojauheesta puhuttaessa laatu on yhtä tärkeä asia. Sen pitäisi tuoksua voimakkaasti suklaalta ja olla väriltään täyteläistä. Nämä ominaisuudet kertovat laadusta ja tuoreudesta. Kaakaojauhe toimii makua tehostavana ainesosana brownieissa ja täydentää kokonaismakua.
Vinkki
Vältä taikinan liiallista sekoittamista jauhojen lisäämisen jälkeen, jotta browniesi pysyvät herkullisen tahmeina. Liiallinen sekoittaminen aktivoi gluteenin ja muuttaa browniet tiiviistä ja tahmeasta kakkumaisiksi. Tarkkaile myös niiden paistumista uunissa, ja tarkista kypsyys jo muutama minuutti ennen asetettua aikaa. Näin browniet eivät pääse kuivumaan vaan säilyttävät kostean ja täyteläisen rakenteensa.
Vinkki
Browniet näyttävät parhailta, kun ne leikataan siisteiksi neliöiksi. Anna leivonnaisen ensin jäähtyä kokonaan paistamisen jälkeen. Voit myös jäähdyttää sitä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, niin saat vielä siistimpiä paloja. Käytä leikkaamiseen terävää kokkiveistä ja pyyhi veitsi jokaisen leikkuukerran jälkeen, jotta siihen ei kerry tahmeaa kerrosta. Näin varmistat, että jokainen pala on siististi leikattu. Jos paloista ei tule täydellisiä, älä huoli – ne ovat silti herkullisia.
UKK: Kysymyksiä tuorejuustobrownieista
Tuorejuustobrowniemme yhdistävät täyteläisen suklaan ja pehmeän, kirpeän tuorejuuston. Täältä löydät vastauksia yleisiin kysymyksiin tämän herkullisen jälkiruoan valmistuksesta, säilytyksestä ja viimeistelystä.
Säilytä tuorejuustobrowniet ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa. Ne pysyvät tuoreina jopa 5 päivää.
Aloita tuorejuustobrownieiden kypsyyden tarkistaminen 20 minuutin paistamisen jälkeen. Reunojen ja pinnan tulisi olla kiinteitä. Työnnä tikku keskelle; siihen pitäisi tarttua muutamia kosteita murusia. On parempi paistaa hieman liian lyhyen aikaa, jotta tahmea rakenne säilyy.
Vaikka tuorejuustobrowniet voi pakastaa, emme suosittele sitä, jos olet jo lisännyt kuorrutteen. Pakastaminen voi myös muuttaa tekstuuria ja makua, erityisesti tuorejuuston osalta. Jos päätät pakastaa ne, varmista, että browniet ovat täysin jäähtyneet ja että ne on ensin leikattu annospaloiksi. Kääri jokainen pala erikseen tuorekelmuun ja laita ne pakastimeen sopivaan astiaan tai minigrip-pussiin. Voit säilyttää niitä pakastimessa jopa 3 kuukautta. Parhaan maun ja tekstuurin saavuttamiseksi sulata browniet jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.
Ravintosisältö
4251 Kcal
Ainekset
Tuorejuustoa
|
200 g |
---|---|
Sokeria
|
300 g |
Kaakaojauhetta
|
30 g |
Sulatettua suklaata
|
100 g |
Kananmunaa
|
4 |
Jauhoja
|
225 g |
Leivinjauhetta
|
½ tl |
Suolaa
|
½ tl |
Saksanpähkinöitä karkeaksi hienonnettuna
|
60 g |
Tuorejuustokuorrute
Tuorejuustoa
|
100 g |
---|---|
Tomusokeria
|
10 g |
Sitruuna raastettu kuori
|
1 |
Koristelu
Mansikkaa
|
16 |
---|
Täyteläiset tuorejuustobrowniet
Nämä täyteläiset tuorejuustobrowniet ovat viimeisen päälle herkullinen nautinnon lähde ja tarjoavat lähes syntisen makean kokemuksen, joka tekee niistä uskomattoman houkuttelevia. Tämä johtuu osittain tuorejuuston käyttämisestä taikinassa ja kuorrutteessa. Saat perinteisten brownieiden klassisen, sitkeän rakenteen yhdistettynä maustamattoman tuorejuuston täyteläiseen kirpeyteen. Juusto pehmentää tiivistä browniepohjaa ja luo suussa sulavan koostumuksen, joka taittaa makeutta ja lisää seokseen hieman keveyttä.
Meillä on varastossa paljon makeita herkkuja sinulle. Tutustu vaikka näihin resepteihimme: kermainen paistettu juustokakku, suklaa-punajuurimuffinssit, valkosuklaasta tehty jouluhalko, suklaa-kookoskeksit ja vastustamaton mansikka-juustokakkujäätelö.
Suklaista herkkua ja saksanpähkinöiden rousketta
Parasta näissä brownieissa on niiden pehmeän ja hieman tahmean rakenteen lisäksi niiden täyteläinen suklaan maku ja ihana rouheisuus. Tässä reseptissä käytetään sekä sulatettua suklaata että kaakaojauhetta, mikä antaa leivonnaiselle syvän, intensiivisen suklaan maun, joka on jokaisen suklaanystävän unelma.
Lisätyt saksanpähkinät tarjoavat juuri oikean määrän rousketta ja hieman kitkeryyttä, joka tasapainottaa makeutta. Saat jokaisella puraisulla nauttia suklaan sileydestä yhdessä pähkinäisen rouskeen kanssa, mikä on todella koukuttavaa.
Koristeltu makeutetulla tuorejuustolla ja tuoreilla mansikoilla
Näiden tuorejuustobrownieiden kruunu on niiden kuorrute – herkullinen sekoitus makeutettua tuorejuustoa, pirteää sitruunaa ja tuoreita mansikoita. Se parantaa esteettistä vaikutelmaa ja tekee brownieista entistä erityisempiä.
Tuorejuusto vatkataan tomusokerin ja raastetun sitruunankuoren kanssa, mikä lisää kevyen, raikkaan vivahteen täyteläiseen pohjaan. Jokainen brownie viimeistellään tuoreella mansikalla, mikä tuo upeaa väriä ja mehukkuutta ja tasapainottaa täyteläisyyttä.
Ajaton jälkiruoka, jonka viehätysvoima on loputon
Browniemme tuorejuustolla tarjoavat kaikkea mitä haluat jälkiruoalta ja vielä enemmän. Helppotekoisina ja mihin tahansa tilaisuuteen soveltuvina ne ovat todella houkutteleva vaihtoehto. Olipa kyse makeanhimosta, tarpeesta saada lasten huomio tai halusta hemmotella rakkaitasi jollakin erityisellä herkulla, nämä browniet ovat aina paikallaan. Ne suovat elämyksen, joka jättää kestävän vaikutelman joka kerta.
Ideoita reseptin muunteluun
Voit helposti muokata reseptiä mieleiseksesi. Jos et pidä mansikoista, voit korvata ne lempihedelmilläsi tai marjoillasi. Vadelmat, mustikat tai banaanit toimivat hienosti. Vadelmat tarjoavat kirpeän kontrastin makealle suklaalle, kun taas mustikat lisäävät mehukasta makeutta ja banaaniviipaleet tarjoavat täyteläistä makeutta.
Etkö ole saksanpähkinöiden ystävä? Ei hätää! Vaihtamalla ne hasselpähkinöihin saat maanläheistä makua, tai kokeile manteleita, jotka tekevät rakenteesta rapeamman. Voit myös jättää pähkinät kokonaan pois. Browniet ovat silti vastustamattoman herkullisia suklaapohjansa ja kermaisen kuorrutteensa ansiosta.
Voit myös halutessasi lisätä pari teelusikallista espressojauhetta brownietaikinaan. Espresso tukee suklaan makua ja tuo syvää, täyteläistä kahvin vivahdetta, joka täydentää suklaata täydellisesti.