Cheese steak

Cheese steak

Philly cheese steak on herkullinen hotdogsämpylään rakennettu lihanystävän leipä, jonka jujuna on ohueksi leikattu liha ja sen päälle sulatettu cheddarjuusto.
https://www.arla.fi/reseptit/tuhti-philadelphia-cheese-steak/

Tee näin:

Valmistus
  • Kääri naudanpaisti tiukaksi rullaksi tuorekelmuun ja laita se pakkaseen 30 minuutiksi. Leikkaa kohmeinen paisti syidenvastaisesti ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä. Suikaloi paprikat ja sipuli. Paista niitä öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, älä ruskista. Mausta kevyesti suolalla ja nosta foliolla peitettyyn kulhoon odottamaan. Viipaloi herkkusienet ja paista myös niitä öljyssä noin 5 minuuttia. Säilytä foliossa. Kuumenna öljy hyvin kuumaksi puhtaalla paistinpannulla ja lisää paistiviipaleet. Paista viipaleita, kunnes ne ovat ruskistuneet ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kokoaminen
  • Kokoa liha pannulla neljään sämpylän pituiseen kasaan ja lado päälle cheddarviipaleet. Paista miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut lihan päälle. Leikkaa sämpylät halki. Lado sämpylälle sipuli-paprikasekoitusta ja herkkusieniä. Nosta lastan avulla päällimmäiseksi liha, jonka päälle juusto on sulanut. Syö leivät heti kuumina.
Valmis!

Ainekset

Philadelphia cheese steak
Naudanpaistia (sisä- tai pyöröpaistia)
500 g
Punainen paprika
1
Vihreä paprika
1
Sipuli
1
Herkkusieniä
8
Öljyä
Suolaa ja mustapippuria
150 g
Patonki tai 4 hotdog-sämpylää
1