Toscaomenat

Toscaomenat

Syksyn suosituin herkku eli perinteiset toscaomenat maistuvat jälkiruoaksi kaikenikäisille!
https://www.arla.fi/reseptit/toscaomenat/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200 °C:een.
  • Puolita omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenan puolikkaisiin ruutukuvio ja laita uuninkestävään vuokaan.
  • Höylää päälle 25 g voita ja ripottele pinnalle 1 rkl raakasokeria. Paista uunin keskitasossa 20 minuuttia. Hienonna pähkinät karkeaksi.
  • Sulata loput voista ja lisää joukkoon 2 rkl raakasokeria, hunaja, maito ja jauhot. Keitä sekoittaen, kunnes seos paksunee hieman. Sekoita pähkinät.
  • Nosta uunin lämpötila 225 °C:een. Levitä toscataikina omenan puolikkaiden päälle ja jatka paistamista uunin keskitasossa noin 10 minuuttia, kunnes ne alkavat saada väriä.
  • Vatkaa kerma kevyesti ja tarjoile toscaomenien kanssa.
Valmis!

Ainekset

Kiinteää omenoita
4
75 g
Rkl ruokosokeria
3
Kuorittuja pistaasipähkinöitä
80 g
Hunajaa
1 rkl
½ rkl
Vehnäjauhoa
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Omenapiirakka pellillinen
45 minuuttia
Omenapiirakka pellillinen
(4)