Tonnikalapizza

Tonnikalapizza

Maukas tonnikalapizza maistuu kaiken ikäisille. Katso myös muut herkulliset pizzareseptimme!

Tee näin:

  • Liota hiiva veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Jätä hieman jauhoja alustamiseen. Vaivaa taikina ja peitä leivinliinalla. Kohota noin 40 minuuttia. Tomaattikastike: Kuullota sipulit voissa kattilassa ja lisää tomaatit, oregano, suola ja pippuri. Keitä kastiketta ilman kantta noin 20 minuuttia. Mausta tarvittaessa lisää. Kastikkeen tulee olla melko paksua. Kumoa taikina jauhotetulle leivinlaudalle ja alusta taikina. Kaulitse pizzapohja ja nosta uunipellille. Levitä tomaattikastike pizzapohjalle. Täyte: Valuta tonnikala ja simpukat ja lisää pizzapohjan päälle. Ripottele pinnalle justoraastetta ja paista uunin keskitasolla 200 °C:ssa noin 25 minuuttia. Tarjoile pizza salaatin kera.
Valmis!

Ainekset

Hiivaa
10 g
Lämmintä vettä
1¼ dl
Suolaa
½ tl
Öljyä
1 rkl
Vehnäjauhoja (n. 3,5 dl)
200 g
Tomaattikastike
25 g
Sipuleita silputtuna
2
1 puserrettu valkosipulinkynsi
1
Kaltattuja tomaatteja
400 g
Oregano
½ tl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
Täyte
Tonnikalaa vedessä
1 tlk
Simpukoita
250 g
150 g
Tarjoiluun
Vihreää salaatteja
500 g