Tomaatti-punasipulipiirakka

Tomaatti-punasipulipiirakka

Suolaiset piirakat ovat illanistujaisten suosikkeja. Tomaatti-punasipulipiirakka on ihanan makea ja raikas. Tutustu reseptiin!

Tee näin:

Pohja
  • Sekoita jauhot ja suola keskenään. Nypi sitten pehmennyt voi jauhoseoksen joukkoon. Lisää taikinan joukkoon vesi. Taputtele taikina jauhotetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Täyte
  • Suikaloi punasipuli ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kun punasipuli on hieman pehmentynyt, kaada suikaleet ja tomaatit esipaistetun pohjan päälle. Sekoita erillisessä kulhossa ruokakerma, juustoraaste ja kananmunat keskenään. Kaada seos sipulien ja tomaattien päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija.

Ainekset

Pohja
150 g
Suolaa
½ tl
Vehnäjauhoa
2 dl
Ruisjauhoa
1 dl
Vettä
½ dl
Täyte
Punasipuli
1
Kirsikkatomaatteja
250 g
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
2 dl
Arla® Tolkuton Cheddar -juustoa
1 dl
Kananmunia
2
Lisää herkullisia ideoita
Sipulipiirakka
60+ min
Sipulipiirakka
(3)