Tilliliha

Tilliliha

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Tilliliha on perinteinen pohjoismainen ruoka ja huolella valmistettuna, maistuu todella herulliselta. Tarjoile keitteyjen perunoiden tai paahdettujen juuresten kanssa.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Reseptistä valmistuu 5 annosta

Lihan keitto

  • 1½ kg vasikan tai naudan etuselkää tai lapaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • purjoa
  • 10 kokonaisia valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • n. 1 l vettä
  • vasikanfondia

Tillikastike

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

1. Puhdista ja kuivaa tarvittaessa lihan pinta. Pane liha kattilaan lisää kylmää vettä niin että liha peittyy. Kuumenna kiehumapisteeseen ja kuori syntyvä vaahto reikäkauhalla.

2. Pese, kuori ja paloittele kasvikset isoiksi paloiksi, lisää liemeen. Mausta pippureilla, fondilla ja laakerinlehdellä. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 2 tuntia, kunnes liha on mureaa.

3. Nosta kypsä liha liemestä ja anna hetken jäähtyä, leikkaa se kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi ja säästä se kastikkeeseen.

4. Sulata voi kattilassa sekoita jauhot joukkoon ja kaada keitinliemi koko ajan sekoittaen anna kiehua hetken. Lisää hapatettukerma tillinvarret ja kiehuta, miksaa kastike tasaisen vihreäksi. Lisää lihakuutiot ja kiehauta, tarkista maku. Lisää hienonnettua tilli juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile keitettyjen perunoiden tai paahdettujen uunijuuresten kanssa.

Vinkki

Jos haluat perinteisen valkoisen kastikkeen, lisää kastikkeeseen vain hienonnettu tilli juuri ennen tarjoilua.
Piparjuuriliha syntyy samalla ohjeelle, tillin asemasta lisää valmiseen kastikkeeseen n. 1 rkl raastettua piparjuurta.

Lisää herkullisia ideoita