Tilliliha

Tilliliha

Tilliliha on perinteinen pohjoismainen ruoka ja huolella valmistettuna, maistuu todella herulliselta. Tarjoile keitteyjen perunoiden tai paahdettujen juuresten kanssa.

Tee näin:

  • 1. Puhdista ja kuivaa tarvittaessa lihan pinta. Pane liha kattilaan lisää kylmää vettä niin että liha peittyy. Kuumenna kiehumapisteeseen ja kuori syntyvä vaahto reikäkauhalla.<br><br> 2. Pese, kuori ja paloittele kasvikset isoiksi paloiksi, lisää liemeen. Mausta pippureilla, fondilla ja laakerinlehdellä. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 2 tuntia, kunnes liha on mureaa.<br><br> 3. Nosta kypsä liha liemestä ja anna hetken jäähtyä, leikkaa se kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi ja säästä se kastikkeeseen.<br><br> 4. Sulata voi kattilassa sekoita jauhot joukkoon ja kaada keitinliemi koko ajan sekoittaen anna kiehua hetken. Lisää hapatettukerma tillinvarret ja kiehuta, miksaa kastike tasaisen vihreäksi. Lisää lihakuutiot ja kiehauta, tarkista maku. Lisää hienonnettua tilli juuri ennen tarjoilua.<br><br> Tarjoile keitettyjen perunoiden tai paahdettujen uunijuuresten kanssa.
Valmis!
Vinkki

Jos haluat perinteisen valkoisen kastikkeen, lisää kastikkeeseen vain hienonnettu tilli juuri ennen tarjoilua. Piparjuuriliha syntyy samalla ohjeelle, tillin asemasta lisää valmiseen kastikkeeseen n. 1 rkl raastettua piparjuurta.

Ainekset

Lihan keitto
Vasikan tai naudan etuselkää tai lapaa
1½ kg
Porkkanaa
2
Sipulia
2
Purjoa
Kokonaisia valkopippuria
10
Laakerinlehti
1
Vettä
n. 1 l
Vasikanfondia
Tillikastike
3 rkl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Keitinlientä
6 dl
1 dl
Ruukku tuoretta tilliä
1
Suolaa
Rkl väkiviinaetikkaa
n. 2
Sokeria
n. 2 rkl
Lisää herkullisia ideoita