Täytetyt uunisämpylät

Täytetyt uunisämpylät

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Täytetyt uunisämpylät valmistuvat käden käänteessä ja sopivat erinomaisesti vaikkapa välipalaksi.

Liittyvät reseptit

Ainekset

  • 5 soikeaa sämpylää
  • 200 g naudanpaistisuikaleita
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 punainen paprika suikaloituna
  • 2 rkl Arla Ingmariinia
  • 1 tuore valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 tuore chilipaprika hienonnettuna
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 150 g Arla Edam -juustoa raasteena

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa sämpylät sivulta auki, mutta jätä toisesta reunasta kiinni täyttämistä varten. Ota sämpylän alapuolikkaista sisustaa pois, että täyte mahtuu paremmin. Pane lihasuikaleet, sipulisilppu ja paprikasuikaleet kuumalle pannulle rasvaan ruskistumaan. Kääntele aineksia paiston aikana usein. Lisää pannulle lopuksi mausteet ja sekoita hyvin. Lusikoi seos sämpylöiden täytteeksi. Ripottele päälle 2/3 juustoraasteesta ja loput sämpylöiden päälle. Siirrä sämpylät leivinpaperille pellille. Nosta pelti uunin keskiosaan. Anna kuumentua noin 10 minuuttia. Lusikoi sämpylöiden sisälle crème fraîchea. Kääri sämpylät isoihin paperilautasliinoihin, joista ne on helppo syödä. Tarjoa lisäksi salaattia.