Täysjyväsämpylät

Täysjyväsämpylät

Ravitsevat täysjyväsämpylät ovat ihana aloitus aamulle kuin aamulle. Tarjoile voin, leikkeleiden, juuston ja tuoreiden vihannesten kera.
https://www.arla.fi/reseptit/taysjyvasampylat/

Tee näin:

  • Keitä vehnäsuurimoita suolalla maustetussa vedessä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää voi. Kaada seos kulhoon ja lisää maito. Anna jäähtyä hetki välillä sekoittaen. Lisää loput ainekset (jätä vähän jauhoa alustamiseen). Vaivaa taikina hyvin. Peitä taikina leivinliinalla ja kohota noin 45 minuuttia. Alusta taikina jauhotetulla leivinlaudalla. Jaa taikina 15 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Laita sämpylät uunipellille ja kohota liinan alla 15 minuuttia. Voitele ja paista uunin keskitasolla 200 °C:ssa noin 20 minuuttia. Jäähdytä sämpylät ritilällä.
Valmis!

Ainekset

Rikottuja vehnäsuurimoita (n. 1,5 dl)
100 g
Vettä
1½ dl
25 g
2½ dl
Hiivaa
25 g
Sokeria
½ rkl
Suolaa
1½ tl
Kananmuna
1
Täysjyvävehnäjauhoja
5¼ dl
Vehnäjauhoja
3¾ dl
Voiteluun
Kananmuna
1