
Syksyinen omenapiirakka
Omenapiirakka on sadonkorjuun klassikkoherkku vuodesta toiseen! Hyppysellinen muskottipähkinää antaa piirakalle lisäpotkua.
Ainekset
Reseptistä valmistuu 4 annosta
- 4 omenaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- hyppysellinen muskottipähkinää
Muruseos
-
150 g kylmää Arla Meijerivoita
- 1 dl hasselpähkinöitä
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeria
Tarjoiluun
-
Arla kuohukermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl sokeria
Tee näin:
Tee näin:
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi voi ja hienonna pähkinät rouheeksi tehosekoittimessa. Lisää kaikki muruseoksen ainekset kulhoon ja sekoita kevyesti (taikinan ei ole tarkoitus olla tasaista!). Kuori omenat ja raasta ne. Sekoita omenaraaste, sokeri ja mausteet keskenään. Kaada omenaseos voideltuun uunivuokaan (halkaisijaltaan noin 22 cm). Levitä muruseos päälle. Paista omenapiirakkaa uunin keskiosassa 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile tämä ihana omenapiirakka kermavaahdon kera :)