Suklaakonvehdit toffeella

Suklaakonvehdit toffeella

Suklaakonvehdit toffeella maistuvat kaikille. Pehmeä karamelli ja rapea suklaa ovat täydellinen yhdistelmä. Suklaakonvehdit toffeella sopivat myös lahjaksi!

Tee näin:

Toffeetäyte
  • Aloita suklaakonvehtien valmistus toffeetäytteestä.
  • Laita kerma, siirappi, tomusokeri ja voi paksupohjaiseen kattilaan ja keitä korkealla lämmöllä 12 minuuttia.
  • Poista kattila liedeltä ja sekoita suola mukaan.
  • Jäähdytä toffeetäyte, kunnes se on täysin kylmää, ja laita se pursotuspussiin. Seuraavaksi temperoidaan suklaa, jotta sen käsittely helpottuu.
Suklaakuoret
  • Lisää 300 g suklaata kulhoon ja sulata se vesihauteessa samalla sekoittaen, kunnes suklaan lämpötila on 45–50°.
  • Hiero samalla suklaamuotit puuvillavanulla (jotta valmiit suklaat irtoavat helpommin muotista).
  • Poista suklaa vesihauteesta ja sekoita mukaan jäljellä oleva suklaa vähän kerrallaan, kunnes suklaa saavuttaa lämpötilan 32–33°.
  • Kokeile, onko suklaa kovettunut kastamalla teelusikka tai palettiveitsi ohueen suklaakerrokseen ja jättämällä sen paikoilleen 2–3 minuutiksi. Kun suklaa on alkanut kovettua, voit aloittaa suklaakonvehtien valmistamisen.
  • Täytä suklaamuotit kokonaan suklaalla ja poista ilmakuplat napauttamalla suklaamuotin sivuja.
  • Käännä muotti ympäri ja kaada ylimääräinen suklaa takaisin kulhoon. Kaavi muotin pinta suklaasta ja aseta muotti reikäpuoli alaspäin leivinpaperille leikkuulaudan päälle ja pidä kylmässä noin 10 min.
  • Ota muotti ulos ja täytä suklaakuoret (4–5 g jäähdytettyä toffeetäytettä kussakin kappaleessa) ja laita muotti takaisin jääkaappiin n. 10 minuutiksi.
  • Tarkista suklaan lämpötila, jos se on laskenut alle 32°, sitä voidaan lämmittää varovasti hiustenkuivaajalla.
  • Ota suklaamuotti ulos ja kaada kerros suklaata ympäri muotin - levitä suklaata jokaisen reiän päälle.
  • Kaavi ylimääräinen suklaa takaisin kulhoon.
  • Jäähdytä suklaakonvehteja vähintään tunnin ajan.
  • Käännä muotti ympäri ja napauta sitä pöytää vasten irrottaaksesi suklaakonvehdit muotista.
Valmis!
Vinkki

Säilytä suklaakonvehdit jääkaapissa ja ota ne ulos hieman ennen tarjoilua. Käytä mahdolliset toffeetäytteen jäämät aamupuurossa tai suklaakakussa.

Pakastusvinkki

Toffeetäytteen voi myös pakastaa ja käyttää myöhemmin. Sulata se jääkaapissa.

Ravintosisältö

3346 Kcal

Ainekset

Toffeetäyte
1½ dl
Tummaa siirappia
½ dl
Sokerikuorrute
75 g
25 g
Sormisuolaa
¾ tl
Suklaakuoret
Tummaa suklaa (noin 55% kaakaota)
400 g
Puuvillavanua
Lisää herkullisia ideoita