Succulent cupcakes eli mehikasvi muffinssit

Succulent cupcakes eli mehikasvi muffinssit

Succulent cupcakes eli mehikasvimuffinssit tuovat trendikkään ja maukkaan tuulahduksen jälkiruokapöytään. Tämä herkku sopii niin aikuisten kuin lasten juhliin!
https://www.arla.fi/reseptit/succulent-cupcakes-eli-mehikasvi-muffinssit/

Tee näin:

Muffinssit
  • Kuumenna uuni 190 asteiseksi. Valmistele muffinssivuoat muffinssipellille. Sekoita voi ja sokeri kevyesti pehmeäksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Lisää jauhot (sekoitettuna leivinjauheeseen ja suolaan) vuorotellen maidon kanssa ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi ripaus vaniljaa. Jaa taikina tasaisesti muffinssivuokiin ja paista 18 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.
Kuorrute
  • Valmista kuorrute vatkaamalla pehmeä huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Värjää seos valitsemallasi sävyllä. Väriainetta kannattaa lisätä ensiksi 1-2 tippaa ja lisätä pikkuhiljaa tarpeen mukaan.
Pursotintyökalujen valmistelu
  • Saadaksesi succulent cupcakes -muffinssit näyttämään mahdollisimman paljon oikeilta mehikasveilta, suosittelemme käyttämään pursotusvälineitä, joita saat ostettua leivontatarvikekaupoista tai hyvin varusteltujen tavaratalojen keittiötarvikeosastoilta. Pursottaessa kätevimpiä ovat muoviset pursotinpussit (esim. kertakäyttöiset pursotinpussit 30 cm) sekä erilaiset ja erikokoiset tyllat. Tylla on pursotinterä, joka asetetaan pursotinpussin päähän. Sen ansiosta saat pursotettua kauniita kuvioita.
Pursottaminen
  • Valitse haluamasi tylla ja varaa jokaiselle kuorrutusvärille oma pursotinpussi. Leikkaa pursotinpussin kärkeen pieni reikä. Aseta tylla pursotinpussin sisään ja työnnä se päähän asti. Nyt voit arvioida kuinka paljon lisää kärkeä tulisi leikata auki, jotta tyllan muoto on kokonaan ulos pussista. Tarkoituksena on, että tyllan kärki on pussin ulkopuolella, mutta suurin osa tyllasta jää tiukasti kiinni pussin sisälle. Näin tylla ei lipsahda paikoiltaan, kun pursotat isommallakin paineella. Kun tylla on paikoillaan, siirrä kuorrute pursotinpussiin. Yritä täyttää pussi tiiviisti, jotta sisään ei jäisi ilmakuplia. Ilmakuplat voivat vaikeuttaa pursottamista.
Piikkikasvi
  • Varaa kuorrutteesta esim. 1/3 piikkikasveja varten ja sekoita siihen sopiva elintarvikeväri omassa kulhossa. Kuvan piikkikasveissa on käytetty Rainbow Dustin ProGel -pastaväriä, sävyä Gooseberry. Lisää elintarvikeväriä ensin pieni määrä eli pari tippaa ja sekoita tasaiseksi. Halutessasi voit lisätä värin määrää. Piikkikasvin pursottamiseen voit käyttää esim. Wiltonin isoa tähtityllaa, kokoa 1M. Täytä pursotinpussi tiiviisti valmiilla kuorrutteella. Testaa pursottamista ensin lautaselle tai leivinpaperille. Pidä pursotinpussi tiukassa otteessa niin, että toinen käsi tukee tyllaa, ja toinen käsi sijoittuu pursotinpussin päähän. Paras pursotuskulma on 90 astetta. Kokeile ensin pursottaa pieniä töyhtöjä, puristaen pursotinpussia aluksi enemmän alaosasta ja lopuksi hellittää otetta, jolloin kuorrutteen tuleminen lakkaa. Kun saat tuntumaa pursottamiseen, voit siirtyä kuorruttamaan succulent cupcakes -muffinseja. Aloita pursottaminen ylhäältä keskeltä ja pursota ”piikki” keskelle muffinssia. Lisää seuraavat piikit ympyrän muodossa keskiön ympärille. Näin saat pursotettua symmetrisesti. <br><br> Kahta eri väriä piikkikasviin saat kun teet erikseen toisen kuorrutteen eri värillä. Väri lisätään pursotinpussiin vihreän kanssa vierekkäin niin etteivät ne sekoitu keskenään. Me käytimme näihin pinkkiä pastaväriä, esimerkiksi Rainbow Dustin ProGel -pastaväriä pink.
Kaktus
  • Käytä kaktuksessa tumman vihreää kuorrutetta. Kuvan kaktuksessa on käytetty Wilton -pastaväriä, sävyä Moss Green. Varaa pursottamista varten esim. Wiltonin koripunostylla kokoa #789 tai Städter-koripunostylla kokoa 17 mm. Myös tähtipäisellä tyllalla saa tehtyä kaktukseen sopivaa jälkeä. Yhtä kaktusta varten tarvitset kaksi muffinssia. Varaa toinen alustaksi ja leikkaa toisesta ympyrälieriö. Ympyrälieriö kannatta hahmotella kevyesti muffinssin pinnalle ennen sen leikkaamista muotoon. Lieriön on hyvä olla n. 3,5–4 cm halkaisijaltaan, riippuen muffinssien koosta. Kannen tai korkin käyttäminen sapluunana helpottaa työtäsi huomattavasti. Kun olet saanut ympyrälieriön mallisen muffinssin leikattua, asetaa lieriö alustaksi jääneen muffinssin päälle ja mittaile silmällä tuleeko tästä sopivan kokoinen. Tarvittaessa voit leikata pituutta pois. Liimaa tämän jälkeen lieriö kuorrutuksella kiinni. Kuorruta kaktus pursottamalla pystysuoria kaistaleita lieriön juuresta ihan huipulle asti. Pursota tasaisesti yksi kaistale kerrallaan. Huomioi, että kaistaleet tulee pursottaa ihan toistensa viereen, koska korjailu jälkeenpäin on hankalaa. Halutessasi voit koristella kaktuksen pienillä valkoisilla pisteillä. Pisteiden tekoon voit käyttää kuorrutetta sellaisenaan, ilman väriä. Esimerkiksi vaahdoksi vatkattu voi on sävyltään hyvin lähellä valkoista. Pisteiden tekemiseen ei tarvita tyllaa, riittää että laitat väritöntä kuorrutetta pursotinpussiin, leikkaat päähän pienen reiän ja pursotat pieniä pisteitä tasaisesti vaakatasossa ja pystytasossa. Voit viimeistellä kaktuksen asettamalla sen huipulle sokerisen kukkakoristeen. Kuvan succulent cupcake -muffinseissa on käytetty valmiita kukkakoristeita, joita saa markettien leivontaosastolta tai leivontapuodeista.
Valmis!
Vinkki

Pursotusten väreinä voit käyttää esim. Wilton -pastaväriä, sävyä Moss Green tai Kelly Green ja/tai Rainbow Dust ProGel -pastaväriä, sävyä Gooseberry tai Olive Green kellertävään vihreään. Elintarvikevärejä saa ostettua leivontapuodeista sekä hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Ainekset

Ainekset cupcakeseihin:
Vehnäjauhoja
5 dl
Suolaa
½ tl
Leivinjauhetta
2 tl
125 g
Sokeria
1¾ dl
Kananmunia
2
n. 2½ dl
Vaniljauutetta
1 tl
Ainekset kuorrutteeseen:
500 g
Tomusokeri
500 g
Vettä
n. 1 rkl
Vihreitä elintarvikevärejä
Lisää herkullisia ideoita