Sitruunatuulihatut

Sitruunatuulihatut

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Sitruunatuulihatut täytetään kermavaahtotäytteellä, johon sitruunan raastettu kuori ja vaniljatangon siemenet tuovat makua. Tarjoile jälkiruoaksi tai juhlissa!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 36 kpl

Taikina

Sitruunakerma

  • 300 g Arla tuorejuustoa
  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • 2 rkl sitruunan kuorta raastettuna
  • 75 g tomusokeria

Koristeluun

  • siivilöityä tomusokeria

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Taikina: Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää suola ja jauhot. Sekoita huolellisesti lusikalla, kunnes taikina irtoaa kattilasta. Vähennä lämpö erittäin alhaiselle lämmölle. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita taikinaa huolellisesti joka välissä. Jaa taikina (n. 1 rkl taikinaa tuulihattua kohden) 2 leivinpaperilla vuoratulle pellille. Käytä pursotinpussia tai kahta teelusikkaa kastettuna kylmään veteen. Paista tuulihattuja noin 20 minuuttia 200 °C uunin keskiosassa. Muista, että et voi avata uunin luukkua paistamisen aikana. Anna kakkujen jäähtyä ritilällä. Sitruunakerma: Sekoita tuorejuusto, 1 dl kermaa, vaniljatangon siemenet, sitruunan kuori ja sokeri keskenään. Vatkaa loppukerma kevyeksi vaahdoksi ja käännä se varovasti tuorejuustoseokseen. Leikkaa tuulihatut ylhäältä auki ja pursota sitruunakerma niihin tai täytä ne teelusikkaa apuna käyttäen. Koristele hatut juuri ennen tarjoilua.