Sitruunakala timjamilla

Sitruunakala timjamilla

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Kala, joka on kypsytetty hitaasti uunissa alhaisessa lämpötilassa, on kiinteä ja maukas. Tässä uusi viikonloppusuosikki ruokapöytään!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 600 g koljafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 1 rkl väkevää kalafondia
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Suolaa kala. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kerma, valkosipuli, kalafondi, timjami, sitruunan kuori ja mehu vuoassa. Leikkaa kalat annospaloiksi ja aseta vuokaan. Paista, kunnes sisälämpötila on 50 °C, noin 35 minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta timjamia. Tarjoile perunamuusin ja sokeriherneiden kera.

Vinkki

Käytä digitaalista lämpömittaria niin näet helpommin, kun kala on valmis.