Sitruunainen kikhernepasta

Sitruunainen kikhernepasta

Helppo kikhernepasta valmistuu yhtä nopeasti kuin pasta kypsyy. Chilin määrää voi säätää, jolloin pehmeän sitruunainen pasta sopii perheen pienimmillekin.
https://www.arla.fi/reseptit/sitruunainen-kikhernepasta/

Tee näin:

Sitruunainen kikhernepasta
  • Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä pieni määrä keitinvettä.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta ja huuhtele kikherneet.
  • Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota sipulit kevyesti öljyssä
  • Lisää valkosipulit, chilirouhe ja kikherneet ja paista hetki, jotta kikherneet saavat hieman väriä.
  • Kaada joukkoon kasvisliemi ja Arla Lempi sitruunakerma. Mausta mustapippurilla.
  • Kuumenna ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.
  • Nostele kypsä pasta kastikkeen joukkoon. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä.
  • Tarjoile tuoreen lehtipersiljan tai basilikan kanssa.
Valmis!
Valmistusvinkki

Jos haluat lisätä pastaan lisämakua, voit paistaa sipuleita hieman pidempään, kunnes ne karamellisoituvat. Tämä tuo esiin niiden makeuden ja syventää makua.

Sitruunainen kikhernepasta Q&A

Voinko käyttää muuta pastaa kuin reseptissä mainittua?
Kyllä, voit käyttää mitä tahansa pastatyyppiä, kuten spagettia, penneä tai fusillia. Huomioi, että keittoaika voi vaihdella pastatyypin mukaan.
Kuinka säilytän ylijääneen pastan?
Voit säilyttää ylijääneen pastan ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa 2-3 päivää. Lämmitä se mikrossa tai pannulla ennen tarjoilua.
Mitä yrttejä voin käyttää tarjottavaksi pastan kanssa?
Lehtipersilja ja basilika ovat hyviä valintoja, mutta voit myös kokeilla muita yrttejä, kuten timjamia tai rucolaa, tuomaan lisämakua annokseen.

Ainekset

Sitruunainen kikhernepasta
Pastaa
500 g
Punasipuli
1
Valkosipulinkynttä
2
Oliiviöljyä
1 rkl
Chili (rouhe)
½ tl
(noin 460g) kikherneitä suolaliemessä
2 prk
Kasvisliemi
2 dl
1 prk
Mustapippuria, suolaa
Tarjoiluun
Lehtipersiljaa tai basilikaa