Sitruunainen kikhernepasta

(1)
Kommentit
Sitruunainen kikhernepasta

Helppo kikhernepasta valmistuu yhtä nopeasti kuin pasta kypsyy. Chilin määrää voi säätää, jolloin pehmeän sitruunainen pasta sopii perheen pienimmillekin.

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
Uusi
https://www.arla.fi/reseptit/sitruunainen-kikhernepasta/

Ainekset

Reseptistä valmistuu 5 annosta

Sitruunainen kikhernepasta

Pastaa
500 g
Punasipuli
1
Valkosipulinkynttä
2
Oliiviöljyä
1 rkl
Chili (rouhe)
½ tl
(noin 460g) kikherneitä suolaliemessä
2 prk
Kasvisliemi
2 dl
1 prk
Mustapippuria, suolaa

Tarjoiluun

Lehtipersiljaa tai basilikaa

Tee näin:

Sitruunainen kikhernepasta

  • Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä pieni määrä keitinvettä.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta ja huuhtele kikherneet.
  • Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota sipulit kevyesti öljyssä
  • Lisää valkosipulit, chilirouhe ja kikherneet ja paista hetki, jotta kikherneet saavat hieman väriä.
  • Kaada joukkoon kasvisliemi ja Arla Lempi sitruunakerma. Mausta mustapippurilla.
  • Kuumenna ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.
  • Nostele kypsä pasta kastikkeen joukkoon. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä.
  • Tarjoile tuoreen lehtipersiljan tai basilikan kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Jos haluat lisätä pastaan lisämakua, voit paistaa sipuleita hieman pidempään, kunnes ne karamellisoituvat. Tämä tuo esiin niiden makeuden ja syventää makua.

Sitruunainen kikhernepasta Q&A

Voinko käyttää muuta pastaa kuin reseptissä mainittua?

Kuinka säilytän ylijääneen pastan?

Mitä yrttejä voin käyttää tarjottavaksi pastan kanssa?

Kommentit