Sitruuna-omenapiirakka

Sitruuna-omenapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Tuo uutta makua perinteiseen omenapiirakkaan lisäämällä täytteeseen raastettua sitruunan kuorta. Makuyhdistelmä vie kielen mennessään!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset
  • 5 omenaa (yht. n. 600 g)
  • 1 dl sokeria
  • 1½ dl kaurahiutaleita
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 2½ dl vaniljakastiketta

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 225 asteeseen Kuori omenat, poista siemenkodat ja viipaloi. Sekoita omenat ja puolet sokerista vuoassa. Sekoita keskenään kauraryynit, jauhot, loppu sokeri, sulatettu voi ja sitruunankuori. Murenna taikina omenoiden päälle vuokaan. Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.