Sitruunaiset broilerinfileet

Sitruunaiset broilerinfileet

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Sitruunaiset broilerinfileet ovat raikas ruokavalinta arkeen. Broilerinfileet valmistuvat kätevästi pannulla ja maistuvat varmasti kanaruokien ystäville.

Ainekset

Annokset

  • 450- 500 g ohuita maustamattomia broilerinfileetä

Marinadi

  • 1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 3- 4 valkosipulinkynttä
  • persiljaa noin puolikas ruukkua
  • 2 rkl Maille kokojyvä dijonsinappia
  • 1 rkl tavallista sinappia
  • 2- 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • 1 tl suolaa

Jogurtti-sinappi dressing

  • 2½ dl maustamatonta luonnonjogurttia
  • 2 rkl Maille kokojyvä dijonsinappia
  • 1- 2 rkl sitruunan mehua
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • 2 rkl persiljaa tai muita yrttejä silputtuna

Lisukesalaatti

  • 2 dl spelthelmisuurimoita (tai esim. ohrahelmisuurimoita, bulguria, tattarisuurimoita...)
  • 1 rasia salaattisekoitusta
  • 1 - 2 kevätsipulia varsineen
  • ½ kurkku
  • noin 10 kpl (keltaisia) kirsikkatomaatteja
  • 1 -2 rkl sitruunan mehu
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Tee näin:

Tee näin:

Marinadi

Valmista marinadi pakastepussiin tai pieneen kulhoon. Purista sitruunanmehu ja raasta kuori. Pilko valkosipuli pieneksi ja hakkaa persilja silpuksi. Lisää kaikki ainekset astiaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää broilerin fileet ja pyörittele marinadissa. Sulje astia ja jätä maustumaan jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi tai jopa yön yli. Paista fileet pannulla kypsäksi.

Jogurtti-sinappi dressing

Kaada jogurtti pieneen kulhoon ja sekoita muut ainekset joukkoon.

Salaatti

Keitä spelthelmisuurimot paketin ohjeen mukaan kypsäksi, valuta lävikössä ja viilennä kylmän veden alla. Huuhtele salaatinlehdet. Pilko kevätsipuli pieneksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Poista kurkusta vetinen siemenkeskus ja pilko loppuosa pieniksi paloiksi. Sekoita isossa kulhossa ohrahelmet sekä pilkotut kasvikset, mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla. Anna maustua hetki viileässä.

Vinkki

Reseptin on loihtinut Petra Herneetkin rokkaa -ruokablogista (www.herneetkinrokkaa.blogspot.dk).