Sitruunaiset broilerinfileet

Sitruunaiset broilerinfileet

Sitruunaiset broilerinfileet ovat raikas ruokavalinta arkeen. Broilerinfileet valmistuvat kätevästi pannulla ja maistuvat varmasti kanaruokien ystäville.

Tee näin:

Marinadi
  • Valmista marinadi pakastepussiin tai pieneen kulhoon. Purista sitruunanmehu ja raasta kuori. Pilko valkosipuli pieneksi ja hakkaa persilja silpuksi. Lisää kaikki ainekset astiaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää broilerin fileet ja pyörittele marinadissa. Sulje astia ja jätä maustumaan jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi tai jopa yön yli. Paista fileet pannulla kypsäksi.
Jogurtti-sinappi dressing
  • Kaada jogurtti pieneen kulhoon ja sekoita muut ainekset joukkoon.
Salaatti
  • Keitä spelthelmisuurimot paketin ohjeen mukaan kypsäksi, valuta lävikössä ja viilennä kylmän veden alla. Huuhtele salaatinlehdet. Pilko kevätsipuli pieneksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Poista kurkusta vetinen siemenkeskus ja pilko loppuosa pieniksi paloiksi. Sekoita isossa kulhossa ohrahelmet sekä pilkotut kasvikset, mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla. Anna maustua hetki viileässä.
Valmis!
Vinkki

Reseptin on loihtinut Petra Herneetkin rokkaa -ruokablogista (www.herneetkinrokkaa.blogspot.dk).

Ainekset

Ohuita maustamattomia broilerinfileetä
450- 500 g
Marinadi
Luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
1
Valkosipulinkynttä
3- 4
Persiljaa noin puolikas ruukkua
Maille kokojyvä dijon sinappia
2 rkl
Tavallista sinappia
1 rkl
Oliiviöljyä
2- 3 rkl
Hunajaa
1 rkl
Mustapippuria myllystä
½ tl
Suolaa
1 tl
Jogurtti-sinappi dressing
Maustamatonta luonnonjogurttia
2½ dl
Maille kokojyvä dijon sinappia
2 rkl
Rkl sitruunan mehua
1- 2
Mustapippuria myllystä
½ tl
Persiljaa tai muita yrttejä silputtuna
2 rkl
Lisukesalaatti
Spelthelmisuurimoita (tai esim. ohrahelmisuurimoita, bulguria, tattarisuurimoita...)
2 dl
Rasia salaattisekoitusta
1
- 2 kevätsipulia varsineen
1
Kurkku
½
(keltaisia) kirsikkatomaatteja
noin 10 kpl
-2 rkl sitruunan mehu
1
Mustapippuria myllystä
Suolaa