Seesamilohta vartaassa

Seesamilohta vartaassa

Seesamilohivartaat valkosipulisen crème fraiche -kastikkeen ja paahdettujen juuresten kera ovat herkullinen ja käden käänteessä syntyvä ruoka.

Tee näin:

  • Aloita juureksista. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pese ja lohko perunat. Kuori ja paloittele juurekset. Sekoita kaikki keskenään uunipellille. Kuullota inkivääri ja chili voissa kattilassa. Lisää suola ja kaada mausteet juureksien päälle uunipellille. Sekoita. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Aseta uunin lämpö grillitoiminnolle. Paloittele lohi 8 pitkänomaiseksi palaksi. Pujota ne vartaisiin ja laita vartaat uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla, sivele mango chutneyta pinnalle. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista vartaita uunin yläosassa 3-4 minuuttia. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoile vartaat uunijuuresten ja kastikkeen kera.
Valmis!

Ainekset

Nahatonta ja ruodotonta lohifilee
500 g
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
Mangochutneyta
2 rkl
Seesaminsiemeniä
1 rkl
Kastike
200 g
Valkosipulinkynsi puserrettu
1
Sambal oelekia
1 tl
Seesamiöljyä
1 tl
Paahdetut juurekset
Perunoita ja juureksia
800 g
1 rkl
Chiliä
1 tl
2 rkl
Suolaa
1 tl