Savulohitartaletit

Savulohitartaletit

Savulohitartaletit ovat maukas pikkupurtava vaikkapa alkuruoaksi tai seisovaan pöytään.

Tee näin:

Pohja
  • Sekoita kuivat aineet ja nypi joukkoon voi. Lisää rahka ja juustoraaste ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa. Painele taikina sitten tartalettivuokien pohjalle ja reunoille.
Täyte
  • Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi voissa, jäähdytä. Hienonna savulohi kevyesti haarukalla. Valuta kaprikset ja suolakurkkukuutiot lävikössä. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja lusikoi täytettä taikinoituihin tartalettivuokiin. Paista savulohitartaletit 200 °C:ssa n. 15-20 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

Pohjataikina
100 g
Vehnäjauhoja
4 dl
Kaurahiutale
1½ dl
Leivinjauhetta
2 tl
1 prk
1½ dl
Savulohitäyte
Lämminsavulohta
300 g
Punasipuli
1
Kapriksia
35 g
Pieni suolakurkku kuutioituna
1
1 prk
Kananmuna
1
Hienonnettua tilliä
2 rkl
Suolaa
Mustapippuria