Savukala-katkarapupiirakka

Savukala-katkarapupiirakka

Suolaiset piirakat ovat mainio herkku niin arkeen kuin juhlaankin. Tässä reseptissä piirakka saa täytteekseen lämminsavulohta ja katkarapuja.
https://www.arla.fi/reseptit/savukala-katkarapupiirakka/

Tee näin:

  • Nypi viileään voihin jauho-mausteseos. Lisää vesi murumaiseen seokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 22 sentin irtopohjavuoan pohjan yli ja kiristä vuoan reunuksella. Vuoraa taikinalla vuoan pohja ja reunat noin 5 sentin korkeudelle. Valmista täyte. Perkaa ja paloittele kala, sulata ja valuta katkaravut ja raasta juusto. Yhdistä kaikki täytteen ainekset. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka 200-asteisen uunin alaosaan ja paista 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta on saanut väriä. Anna piiraan jäähtyä ja irrota sitten varovasti vuoan reunus. Tarjoa salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pohja
100 g
Currya
1 tl
Kurkumaa
1 tl
Vehnäjauhoa
2½ dl
Kylmää vettä
2 rkl
Täyte
Lämminsavulohta
200 g
Isoja pakastekatkarapuja
180 g
Arla® Loputon kermajuustoa
150 g
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
2 dl
Kananmunia
2
Suolaa
1 tl
Sitruunapippuria
½ tl
Hienonnettua tilliä
½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Lohipiirakka
1 tunti
Lohipiirakka
(31)