Savukala-katkarapupiirakka

Savukala-katkarapupiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Suolaiset piirakat ovat mainio herkku niin arkeen kuin juhlaankin. Tässä reseptissä piirakka saa täytteekseen lämminsavulohta ja katkarapuja.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

  • 200 g lämminsavulohta
  • 180 g isoja pakastekatkarapuja
  • 150 g Arla Natura kermajuustoa
  • 2 dl Arla Lempi ruokakermaa 22 % Ruokakerma 22 %
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl sitruunapippuria
  • ½ dl hienonnettua tilliä

Tee näin:

Tee näin:

Nypi viileään voihin jauho-mausteseos. Lisää vesi murumaiseen seokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 22 sentin irtopohjavuoan pohjan yli ja kiristä vuoan reunuksella. Vuoraa taikinalla vuoan pohja ja reunat noin 5 sentin korkeudelle. Valmista täyte. Perkaa ja paloittele kala, sulata ja valuta katkaravut ja raasta juusto. Yhdistä kaikki täytteen ainekset. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka 200-asteisen uunin alaosaan ja paista 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta on saanut väriä. Anna piiraan jäähtyä ja irrota sitten varovasti vuoan reunus. Tarjoa salaatin kanssa.