Savukala-katkarapupiirakka

Pääruoka Välipala
(0)
Kommentit
Savukala-katkarapupiirakka

Suolaiset piirakat ovat mainio herkku niin arkeen kuin juhlaankin. Tässä reseptissä piirakka saa täytteekseen lämminsavulohta ja katkarapuja.

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/savukala-katkarapupiirakka/

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
Currya
1 tl
Kurkumaa
1 tl
Vehnäjauhoa
2½ dl
Kylmää vettä
2 rkl

Täyte

Lämminsavulohta
200 g
Isoja pakastekatkarapuja
180 g
Arla® Loputon kermajuustoa
150 g
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
2 dl
Kananmunat
2
Suolaa
1 tl
Sitruunapippuria
½ tl
Hienonnettua tilliä
½ dl

Tee näin:

  • Nypi viileään voihin jauho-mausteseos. Lisää vesi murumaiseen seokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 22 sentin irtopohjavuoan pohjan yli ja kiristä vuoan reunuksella. Vuoraa taikinalla vuoan pohja ja reunat noin 5 sentin korkeudelle. Valmista täyte. Perkaa ja paloittele kala, sulata ja valuta katkaravut ja raasta juusto. Yhdistä kaikki täytteen ainekset. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka 200-asteisen uunin alaosaan ja paista 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta on saanut väriä. Anna piiraan jäähtyä ja irrota sitten varovasti vuoan reunus. Tarjoa salaatin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet