Sataykanaa ja ananasta

Sataykanaa ja ananasta

Maukaat sataykanavartaat ananaksen kera ovat käden käänteessä syntyvä herkkuruoka. Kokeile jo tänään!

Tee näin:

  • Laita varrastikut veteen likoamaan puoleksi tunniksi. Satay -kastike: Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuutioi broilerifileet ja pyörittele ne kastikkeessa. Anna lihojen marinoitua vähintään puoli tuntia. Marinoi lihapaloja mieluummin pidempään, mutta korkeintaan 10 tuntia. Paloittele ananas ja pujottele ananaspalat ja broilerikuutiot varrastikkuihin. Voitele öljyllä. Paista vartaat grillipannulla noin 4 minuuttia per puoli. Ripottele päälle suolaa ja peitä foliolla. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Valmis!
Vinkki

Vinkki: Voit maustaa satay-kastikkeen murskatulla valkosipulilla. Grillipannun sijaan voit valmistaa vartaat myös grillissä.

Ainekset

Bambuvarrasta (20 cm)
16
Sataykastike
Maapähkinävoita
3 rkl
Soijakastiketta
3 rkl
Kiehuvaa vettä
2 rkl
Limemehua
2 rkl
Sokeria
2 tl
Broilerinfileetä
4
Tuoretta ananasta
200 g
Viinirypäleen siemenöljyä
2 tl
Lisäksi
100 g
Kurkku tangoiksi leikattuna
1
Maalaisleipää
240 g
Sweet chili -kastiketta
1½ dl