Salsa verde

Salsa verde

10 minuuttia
Salsa verde on täydellinen kastike kaiken grillatun kanssa, kuten lohen, kanan, vihannesten ja lihan kanssa. Se on helppo valmistaa, ja voit käyttää mitä tahansa yrttejä, joita sinulla on kotona. Tämä salsa verde on myös hyvä dippi vihanneksille.
https://www.arla.fi/reseptit/salsa-verde/

Tee näin:

Salsa verde
  • Hienonna yrtit karkeasti.
  • Kuori ja viipaloi valkosipuli.
  • Puolita ja kuori avokado.
  • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja lisää muut ainekset. Sekoita tasaiseksi.
Valmis!

Salsa verde Q&A

Miten saada salsa verdestä vähemmän hapanta?
Perinteisen reseptin happamuus tulee tomaateista. Tasapainota sitä pienellä määrällä sokeria kerrallaan. Lisää kunnes olet saavuttanut täydellisen tasapainon.
Miten salsa verdestä saa vähemmän vetistä?
Ensimmäinen vaihe on varmistaa, että noudatat reseptiä, sillä jos lisäät liikaa nestettä, salsasta tulee väistämättä vetistä. Jos olet jo tehnyt salsa verden valmiiksi ja se on mielestäsi turhan vetistä, voit lisätä kastikkeeseen lisää kiinteitä ainesosia.
Miksi valmistamani salsa verde on limaista?
Joissakin salsa verde -resepteissä käytetään tomaatteja, jotka sisältävät pektiiniä. Tämä ainesosa tarkoittaa, että salsasi paksuuntuu ja saattaa vaikuttaa "limaiselta". Jos käytät tomaatteja ja kohtaat tämän ongelman, yritä ohentaa salsa verdeä vedellä tai limen mehulla.
Mitä tapahtuu, jos salsa verdessä on liikaa suolaa?
Liian suolainen kastike voidaan korjata kahdella helpolla tavalla: lisää suolattomia ainesosia tai lisää happamuutta, kuten limemehua tai etikkaa.
Miten saada etikan maun pois salsa verdestä?
Salsan happamuus tulee yleensä tomaateista, sitruunasta tai limettimehusta. Ennen kuin alat lisätä ainesosia happamuuden vastapainoksi, maistele kastiketta joidenkin ruokien kanssa. Saatat huomata, että vaikka kastike voi maistua yksinään etikkaiselta, on kastikkeen ja ruoan yhdistelmä sittenkin täydellisen tasapainoinen. Jos kastike on edelleen liian hapokas, helppo ratkaisu on lisätä ripaus suolaa tai hyvin pieni määrä ruokasoodaa.

Ainekset

Salsa verde
Tuoretta tuoretta basilikaa
1 nippu
Tuoretta korianteria
1 ruukku
Persiljaa
50 g
Valkosipulinkynsi
1
Avokado
1
Sitruuna (mehu)
1
1 prk
Suolaa
1 tl
Lisää herkullisia ideoita
Lohi grillissä
45 minuuttia
Lohi grillissä
(0)

Kermainen muunnos meksikolaisesta klassikosta

Meidän versiomme perinteisestä, vihreästä salsa verdestä korvaa tomaatit avokadolla. Tuloksena on ihanan kermainen, vihreä kastike, joka tuo väriä ja makua kaikkeen tacoista ja cruditeista grillattuun lihaan.

Salsa verde - tacojen ehdoton ainesosa

Yksikään taco ei ole täydellinen ilman reilua lusikallista tätä meksikolaista kastiketta. Kirkkaan hapokkuutensa, raikkaan maanläheisyytensä ja vihreän värinsä ansiosta se tekee tästä ruokalajista mielettömän herkullisen.

Mistä salsa verde on peräisin?

Meksiko on salsa verden synnyinmaa, samoin kuin sen punaisen serkunkin. Perinteisesti se valmistetaan tomaattikastikkeesta - Meksikossa kotoisin olevasta kirkkaanvihreästä tomaatista - ja sen sanotaan olevan peräisin jo asteekkien valtakunnasta.

Mitä tarvitaan salsa verden valmistukseen?

Perinteinen resepti vaatii kuusi ainesosaa: tomaatteja, sipulia, korianteria, valkosipulia, vihreitä jalapenoja ja suolaa. Korianteria ja suolaa lukuun ottamatta loput ainekset haudutetaan vedessä, sekoitetaan korianteriin ja keitetään sitten miedolla lämmöllä.