Tuoretta basilikaa
|
1 nippu |
---|---|
Tuoretta korianteria
|
1 ruukku |
Persiljaa
|
50 g |
Valkosipulinkynttä
|
1 kpl |
Avokadoa
|
1 kpl |
Sitruunoita (mehu)
|
1 kpl |
1 prk | |
Suolaa
|
1 tl |
Meidän versiomme perinteisestä, vihreästä salsa verdestä korvaa tomaatit avokadolla. Tuloksena on ihanan kermainen, vihreä kastike, joka tuo väriä ja makua kaikkeen tacoista ja cruditeista grillattuun lihaan.
Yksikään taco ei ole täydellinen ilman reilua lusikallista tätä meksikolaista kastiketta. Kirkkaan hapokkuutensa, raikkaan maanläheisyytensä ja vihreän värinsä ansiosta se tekee tästä ruokalajista mielettömän herkullisen.
Meksiko on salsa verden synnyinmaa, samoin kuin sen punaisen serkunkin. Perinteisesti se valmistetaan tomaattikastikkeesta - Meksikossa kotoisin olevasta kirkkaanvihreästä tomaatista - ja sen sanotaan olevan peräisin jo asteekkien valtakunnasta.
Perinteinen resepti vaatii kuusi ainesosaa: tomaatteja, sipulia, korianteria, valkosipulia, vihreitä jalapenoja ja suolaa. Korianteria ja suolaa lukuun ottamatta loput ainekset haudutetaan vedessä, sekoitetaan korianteriin ja keitetään sitten miedolla lämmöllä.