Salsa verde

Salsa verde on täydellinen kastike kaiken grillatun kanssa, kuten lohen, kanan, vihannesten ja lihan kanssa. Se on helppo valmistaa, ja voit käyttää mitä tahansa yrttejä, joita sinulla on kotona. Tämä salsa verde on myös hyvä dippi vihanneksille.

Ainekset
Salsa verde
Tuoretta tuoretta basilikaa | 1 nippu |
---|---|
Tuoretta korianteria | 1 ruukku |
Persiljaa | 50 g |
Valkosipulinkynsi | 1 |
Avokado | 1 |
Sitruuna (mehu) | 1 |
Arla® Lempi Smetanaa | 1 prk |
Suolaa | 1 tl |
Tee näin:
Salsa verde
Salsa verde Q&A
Miten saada salsa verdestä vähemmän hapanta?
Miten salsa verdestä saa vähemmän vetistä?
Miksi valmistamani salsa verde on limaista?
Mitä tapahtuu, jos salsa verdessä on liikaa suolaa?
Miten saada etikan maun pois salsa verdestä?
Kermainen muunnos meksikolaisesta klassikosta
Meidän versiomme perinteisestä, vihreästä salsa verdestä korvaa tomaatit avokadolla. Tuloksena on ihanan kermainen, vihreä kastike, joka tuo väriä ja makua kaikkeen tacoista ja cruditeista grillattuun lihaan.
Salsa verde - tacojen ehdoton ainesosa
Yksikään taco ei ole täydellinen ilman reilua lusikallista tätä meksikolaista kastiketta. Kirkkaan hapokkuutensa, raikkaan maanläheisyytensä ja vihreän värinsä ansiosta se tekee tästä ruokalajista mielettömän herkullisen.
Mistä salsa verde on peräisin?
Meksiko on salsa verden synnyinmaa, samoin kuin sen punaisen serkunkin. Perinteisesti se valmistetaan tomaattikastikkeesta - Meksikossa kotoisin olevasta kirkkaanvihreästä tomaatista - ja sen sanotaan olevan peräisin jo asteekkien valtakunnasta.
Mitä tarvitaan salsa verden valmistukseen?
Perinteinen resepti vaatii kuusi ainesosaa: tomaatteja, sipulia, korianteria, valkosipulia, vihreitä jalapenoja ja suolaa. Korianteria ja suolaa lukuun ottamatta loput ainekset haudutetaan vedessä, sekoitetaan korianteriin ja keitetään sitten miedolla lämmöllä.
Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä
Kommentit