Sahramilohi ja uuniperunatorni

Sahramilohi ja uuniperunatorni

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Sahramilohi uuniperunatornilla on ylellinen herkkuruoka niihin hieman erityisempiin hetkiin.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Perunatorni

Höyrytetty merilohi

  • 800 g merilohta fileenä
  • merisuolaa

Sahrami-Crème fraiche -kastike

Tee näin:

Tee näin:

Perunatorni: Keitä perunat kypsiksi ja soseuta. Sekoita voi ja mausteet soseen joukkoon. Voitele leivinpaperiarkki ruokaöljyllä, laita sose arkille ja muotoile halkaisijaltaan n. 10 cm paksu tanko. Kääri tanko tiukasti leivinpaperiin ja tämän jälkeen vielä folioon tiukaksi “pötköksi”. Anna “pötkön” jäähtyä kylmiössä täysin kylmäksi, mieluiten yön yli. Leikkaa jäähtyneestä tangosta kymmenen tornia ja paista ne pannulla voissa kauttaaltaan kullanruskeiksi. Lohi: Poista fileestä ruodot tarkkaan ja leikkaa annospaloiksi. Kypsennä höyrypaistossa n. 8 min. Mausta merisuolalla. Sahramikastike: Keitä kalalientä ja valkoviiniä hieman kokoon. Lisää sahrami, anna hieman kiehahtaa. Lisää Crème fraiche koko ajan sekoittaen juuri ennen esillelaittoa. Tarvittaessa voit pyöristää makua ripauksella sokeria.