Rukiinen lohipiirakka muikunmädillä

Rukiinen lohipiirakka muikunmädillä

Tämä rukiinen lohipiirakka on erittäin maukas suolainen piirakka, joka maistuu vaikkapa illanistujaisissa. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Murenna leipä. Sulata voi ja sekoita leivänmurujen joukkoon. Painele massa irtopohjavuoan (halkaisija n. 23 cm) pohjalle. Laita jääkaappiin. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Hienonna lohi. Sekoita keskenään lohi, ruohosipuli, rahka, creme fraiche, valkosipuli ja pippuri. Sulata liivatelehdet miedolla lämmöllä ja sekoita taikinaan. Kaada seos vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan. Levitä päälle mäti ja koristele ruohosipulilla ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Ruisleipä
100 g
50 g
Liivatelehteä
4
Savustettua lohi
200 g
Hienonnettua tuoretta ruohosipulia
½ dl
500 g
2 dl
Murskattu valkosipulinkynsi
1
Rosee- ja mustapippuria
2 ripausta
Muikun mätiä
100 g
Lisää herkullisia ideoita