Ruiskuorrutettu karitsanpaisti

Ruiskuorrutettu karitsanpaisti

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Herkullinen karitsanpaisti saa lisämehevyyttä ruiskuorrutuksesta. Tämä pehmeä paisti sopii tarjottavaksi vaikkapa pääsiäispöytään!

Ainekset

Annokset
  • 1 kg maustettua karitsanpaistia

Kuorrutus

  • 2 rkl hunajasinappia
  • ½ dl ruiskorppujauhoja

Kastike

  • 1 dl vettä
  • ½ dl paistolientä
  • 2 rkl häränliemifondia
  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin:

Tee näin:

Työnnä paistiin paistomittari ja nosta paisti uunivuokaan 250-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Säädä uunin lämpö sitten 150 asteeseen. Paista, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Nosta paisti uunista ja kääri alumiinifolioon noin 15 minuutiksi. Kaada paistoliemi vuoasta kattilaan. Poista paistista verkko varovasti. Nosta paisti leivinpaperille uunivuokaan tai pellille. Levitä sinappi paistin pintaan ja ripottele päälle ruiskorppujauhot. Nosta paisti 250 asteiseen uuniin kuorruttumaan muutamaksi minuutiksi, tarkkaile, ettei pinta pala. Valmista kastike. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Anna kastikkeen kiehua kokoon tai suurusta vehnäjauho-vesiseoksella (2 tl vehnäjauhoa, 1/2 dl kylmää vettä, anna kastikkeen kiehua suurustamisen jälkeen 3 minuuttia). Viipaloi paisti ja tarjoa esimerkiksi samassa uunissa paistin kanssa valmistettujen valkosipuliperunoiden kanssa. Kirpeänä lisäkkeenä maistuu vaikka kurkkusalaatti. Vinkki! Valkosipuliperunoiden valistukseen tarvitset 0,5-1 kg peruna-sipulisekoitusta, muutaman valkosipulinkynnen hienonnettuna, 2-4 dl Arla keittiö ruokakermaa, 1-1,5 tl suolaa ja mustapippuria myllystä. Mittaa ainekset vuokaan ja sekoita keskenään. Kypsennä reilun tunnin ajan, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.