Rosmariinipatongit

Rosmariinipatongit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Rosmariinipatongit sopivat erinomaisesti vaikkapa aamiaispöytään.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl haaleaa vettä
  • 3 rkl Arla Ingmariinia sulatettuna
  • 2 tl suolaa
  • 1½ rkl rosmariinia
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 250 g Arla Lempi maitorahkaa Maitorahka 0,2 % laktoositon
  • 14 dl hiivaleipävehnäjauhoja

Tee näin:

Tee näin:

Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle kädenlämpöinen vesi. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää sulatettu rasva, suola, huhmaressa hienonnettu rosmariini, hunaja, maitorahka ja osa jauhoista. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Alusta joukkoon loput jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle, mutta älä vaivaa. Jaa taikina 14 tasasuureen palaan. Muotoile ne ohuiksi, noin 25 cm pitkiksi tangoiksi. Asettele ne leivinpaperille pelleille. Anna kohota noin 30 minuuttia. Pane pellit pakastimeen. Ota pellit ennen paistamista pakastimesta ja anna patonkien sulaa puolittain. Tee niihin vinoja viiltoja terävällä veitsellä. Pane uuni kuumenemaan 250-asteiseksi. Paista patonkeja uunin keskiosassa 10-12 minuuttia.

Lisää herkullisia ideoita