Rosmariinipatongit

Rosmariinipatongit

Rosmariinipatongit sopivat erinomaisesti vaikkapa aamiaispöytään.
https://www.arla.fi/reseptit/rosmariinipatongit/

Tee näin:

  • Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle kädenlämpöinen vesi. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää sulatettu rasva, suola, huhmaressa hienonnettu rosmariini, hunaja, maitorahka ja osa jauhoista. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Alusta joukkoon loput jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle, mutta älä vaivaa. Jaa taikina 14 tasasuureen palaan. Muotoile ne ohuiksi, noin 25 cm pitkiksi tangoiksi. Asettele ne leivinpaperille pelleille. Anna kohota noin 30 minuuttia. Pane pellit pakastimeen. Ota pellit ennen paistamista pakastimesta ja anna patonkien sulaa puolittain. Tee niihin vinoja viiltoja terävällä veitsellä. Pane uuni kuumenemaan 250-asteiseksi. Paista patonkeja uunin keskiosassa 10-12 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

Hiivaa
50 g
Haaleaa vettä
5 dl
Inkivääriä sulatettuna
3 rkl
Suolaa
2 tl
Rosmariinia
1½ rkl
Juoksevaa hunajaa
2 rkl
250 g
Hiivaleipävehnäjauhoja
14 dl