Rosmariinihärkää

Rosmariinihärkää

Rosmariinihärkä on herkullinen ruoka niin arkeen kuin juhlaan.
https://www.arla.fi/reseptit/rosmariiniharkaa/

Tee näin:

  • Ruskista lihan pinta voissa kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita liha uunivuokaan. Sekoita rosmariini ja juusto voin joukkoon. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja kuumenna. Anna kiehua kokoon muutaman minuutin ajan. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Levitä yrttivoi lihaviipaleille ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa härkä kastikkeen, salaatin ja pastan kera. Rucolapasta: Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja pilko valkosipuli. Silppua rucola. Freesaa valkosipuli voissa pannulla. Lisää tomaatit ja rucola. Mausta balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Sekoita pastan joukkoon. Tarjoa lihan tai broilerin kera. Vinkki: Yrttivoin voit valmistaa jo etukäteen.
Valmis!

Ainekset

Paksua siivua naudanfileetä, n. 600 g
4
Suolaa ja mustapippuria
Yrttivoi
2 rkl
Rosmariinia
1 tl
Rkl parmesaania raastettuna
2
Kastike
200 g
Vettä
½ dl
Vasikkafondia
2 rkl
Marsalaviiniä tai portviiniä
Soijakastiketta
1 tl
Valkosipulinkynsi puserrettu
1
Rosmariinia
1 tl
Rucolapasta
Tuorepastaa
400 g
Valkosipulinkynsi
1
Ruukkua rucola
2
Kirsikkatomaatteja
250 g
Balsamiviinietikkaa
½ rkl
Suolaa ja mustapippuria