Risotto ja yrttiset kanavartaat

Risotto ja yrttiset kanavartaat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Ihanan sinihomejuustoinen risotto yrttisten broilerivartaiden kera on käden käänteessä syntyvä herkkuruoka niihin vähän erityisempiin hetkiin. Älä unohda kruunata ateriaa herkullisella jälkiruoalla!

Ainekset

Annokset
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 3 dl avorioriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • n. 1 l kanalientä
  • 175 g Castello Blue Sinihomejuustoa
  • 200 g pakastettua parsaa

Kanavartaat

  • 2 isoa broilerinfileetä
  • 1 tl kiinalaista soijakastiketta
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 8 puuvarrasta
  • 2 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä (esim. persiljaa ja basilikaa)

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Käytä ne nopeasti voissa kuumalla paistinpannulla. Lisää riisi, viini ja 3 dl kanalientä. Anna seoksen kiehua noin 20 minuuttia silloin tällöin sekoittaen, kunnes riisi on kypsää. Murenna joukkoon sinihomejuusto ja anna sen sulaa samalla sekoittaen. Jaa parsat noin 3 cm pitkiksi paloiksi. Lisää parsat risottoon juuri ennen tarjoilua. Leikkaa kanafileet 4 osaan pituussuunnassa. Laita ne vuokaan. Sekoita soija ja huoneenlämpöinen voi, ja sivele fileet seoksella. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Pujota kanat vartaisiin ja pyörittele ne yrteissä. Poista kanta osterivinokkaista. Paista sieniä voissa kunnes se ovat saaneet ruskean värin ja tuntuvat hieman rapeilta. Lusikoi sienet risoton päälle ja tarjoile kanavartaiden kera.