Risotto ja yrttiset kanavartaat

Risotto ja yrttiset kanavartaat

Täyteläinen sinihomejuustoinen risotto ja yrttiset kanavartaat yhdessä ovat oikea herkkuruoka. Älä unohda kruunata ateriaa ihanalla jälkiruoalla!
https://www.arla.fi/reseptit/risotto-ja-yrttiset-kanavartaat/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Käytä ne nopeasti voissa kuumalla paistinpannulla. Lisää riisi, viini ja 3 dl kanalientä. Anna seoksen kiehua noin 20 minuuttia silloin tällöin sekoittaen, kunnes riisi on kypsää. Murenna joukkoon sinihomejuusto ja anna sen sulaa samalla sekoittaen. Jaa parsat noin 3 cm pitkiksi paloiksi. Lisää parsat risottoon juuri ennen tarjoilua. Leikkaa kanafileet 4 osaan pituussuunnassa. Laita ne vuokaan. Sekoita soija ja huoneenlämpöinen voi, ja sivele fileet seoksella. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Pujota kanat vartaisiin ja pyörittele ne yrteissä. Poista kanta osterivinokkaista. Paista sieniä voissa kunnes se ovat saaneet ruskean värin ja tuntuvat hieman rapeilta. Lusikoi sienet risoton päälle ja tarjoile kanavartaiden kera.
Valmis!

Ainekset

Salottisipulia
2
Valkosipulinkynsi
1
1 rkl
Avorioriisiä
3 dl
Valkoviiniä
1 dl
Kanalientä
n. 1 l
175 g
Pakastettua parsaa
200 g
Kanavartaat
Isoa kanafileitä
2
Kiinalaista soijakastiketta
1 tl
1 rkl
Puuvarrasta
8
Hienonnettuja tuoreita yrttejä (esim. persiljaa ja basilikaa)
2 dl
Tarjoiluun
Osterivinokkaita
200 g
1 rkl
Suolaa
Pippuria