Riistakeitto

Riistakeitto

Riistakeitto lämmittää ihanasti pakkaspäivän hiihtolenkin jälkeen. Tarjoile keitto tuoreen leivän kera.

Tee näin:

  • Paista puoliksi sulanut liha voissa ja siirrä sivuun odottamaan. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Paista perunat ja sipulit voissa kattilassa. Lisää vesi, pippuri ja liemikuutiot. Anna keiton kiehua noin 15 minuuttia. Lisää liha, maito ja kerma. Kuumenna seos kiehuvaksi. Mausta soijakastikkeella, timjamilla, katajanmarjoilla ja hyytelöllä. Anna kiehua vielä muutaman minuutin ajan. Ripottele päälle tuoretta timjamia.
Valmis!

Ainekset

Riista- tai poronkäristyslihaa (n. 240 g)
1 pkt
Perunoita jauhoista lajiketta
4
Sipuli
1
Vettä
3 dl
Valkopippuri
ripausta
Kasvisfondeja
2
5 dl
2½ dl
Soijakastiketta
1 rkl
Timjamia
1 tl
Murskattua katajanmarjoja
7
Mustaherukkahyytelö
3 rkl