Purjo-mätipiirakka

Purjo-mätipiirakka

Maukas ja kaunis purjo-mätipiirakka on vähän ylellisempi suolainen piirakka. Kun purjoa paahdetaan, saa se savuisen ja hieman makean makuvivahteen.
https://www.arla.fi/reseptit/purjo-matipiirakka/

Tee näin:

Pohja
  • Nypi yhteen voi ja jauhot. Lisää vesi ja suola, ja työstä taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin tunnin ajan. Aseta leivinpaperi pitkulaiseen piirakkavuokaan. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja painele vuokaan. Anna levätä jääkaapissa tunnin verran.
Purjon valmistus
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele purjo ja leikkaa hieman vihreää osaa koristeeksi. Paista purjot uunivuoassa uunin keskiosassa noin 30 minuutin ajan. Uloimmat lehdet tummenevat huomattavasti. Anna jäähtyä. Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen.
Piirakan paistaminen
  • Pistele piirakkapohjaa ja voitele munankeltuaisella. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Poista tummat lehdet purjosta ja leikkaa osiin pituussuunnassa. Jaa ne piirakkapohjalle. Vatkaa yhteen smetana, munankeltuaiset, jauhot, suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan. Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
Lopuksi
  • Silppua vihreä osa purjosta hyvin ohueksi ja laita jääkylmään veteen, jotta niistä tulee mehukkaita. Laita mäti valumaan siivilään. Leikkaa kylmästä piirakasta 3 cm leveitä paloja. Lämmitä uunissa muutaman minuutin ajan. Painele piirakkaan muikunmäti ja koristele silputulla purjolla ja tillin oksilla.
Valmis!

Ainekset

100 g
Vehnäjauhoa
2 dl
Vettä
2 tl
Suolaa
1 ripaus
Kananmunan keltuainen
1
Purjoa
200 g
Arla® Lempi Smetanaa
2 dl
Kananmunan keltuaisia
2
Vehnäjauhoa
1 rkl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 ripaus
Mätiä
Tuoretta tilliä
Lisää herkullisia ideoita