Punajuuri-appelsiinisalaatti

Punajuuri-appelsiinisalaatti

Makea punajuuri ja kirpakka appelsiini tekevät yhdessä oivan salaatin. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/punajuuri-appelsiinisalaatti/

Tee näin:

  • Keitä kuorelliset punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 20-40 minuuttia. Valuta vesi kattilasta ja kuori punajuuret. Leikkaa punajuuret lohkoiksi ja anna niiden jäähtyä. Leikkaa appelsiineista kuoret terävällä veitsellä ja ota appelsiinista veitsellä kalvottomia lohkoja. Kerrostele annoskulhoihin punajuuri- ja appelsiinilohkot sekä karkeaksi rouhitut saksanpähkinät. Mausta suolalla, pippurilla ja suikaloidulla mintulla. Sekoita kastike ja lisää sitä hieman salaateille, tarjoa loput erikseen.
Valmis!

Ainekset

Punajuurta
750 g
Appelsiinia
2
Saksanpähkinöitä
½ dl
Suolaa
½ tl
Mustapippurirouhetta
½ tl
Tuoretta minttua
1 dl
Kastike
200 g
Piparkakkumaustetta
1 tl
Sitruunamehua
1 rkl
Sokeria tai hunajaa
2 tl
Suolaa
¼ tl