Pullapitko

Pullapitko

1 tunti 30 minuuttia
Näyttävä pullapitko on kahvipöydän perinteinen klassikko, joka on aina yhtä herkullinen. Letitä pullapitko kahvipöytään jo tänään!
https://www.arla.fi/reseptit/pullapitko/

Tee näin:

Pullataikina
  • Aloita valmistamaan pullapitko liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kardemumma, sokeri, suola ja kananmunat.
  • Vatkaa nesteeseen noin puolet jauhoista. Alusta loput jauhot pienissä erissä ja lisää alustuksen loppuvaiheessa sulatettu voi. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista.
  • Anna taikinan kohota lähes kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
Pullapitko
  • Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Pullataikina riittää kahteen pullapitkoon, joten jaa taikina kahteen osaan.
  • Jaa kumpikin taikinaosuus kolmeen osaan ja pyöritä osuuksista pitkät nauhat. Letitä kolme taikinanauhaa yhdeksi pullapitkoksi.
  • Laita valmiit pitkot uunipellille ja jätä kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
  • Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla sekä halutessasi mantelilastuilla. Paista kumpikin pullapitko uunin keskitasolla 200°C asteessa noin 20 minuuttia.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

Pullataikina
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
5 dl
Hiivaa
50 g
Sokeria
2 dl
Suolaa
2 tl
Kananmunia
2
Kardemummaa
1 rkl
Vehnäjauho 13-15 dl
200 g
Voiteluun
Vatkattu kananmuna
1
Koristeluun
Raesokeria
Lisää herkullisia ideoita