Pullapitko

Pullapitko

Arvioi

(5)

Näyttävä pullapitko on kahvipöydän perinteinen klassikko, joka on aina yhtä herkullinen!

Ainekset

Annokset

Pullataikina

Voiteluun

  • 1 vatkattu kananmuna

Koristeluun

  • raesokeria

Tee näin:

Tee näin:

Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kardemumma, sokeri, suola ja kananmunat. Vatkaa nesteeseen noin puolet jauhoista. Alusta loput jauhot pienissä erissä ja lisää alustuksen loppuvaiheessa sulatettu voi. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lähes kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen tai kolmeen osaan. Pyöritä kustakin taikinaosasta kaksi yhtä pitkää pyöreää nauhaa. Muotoile nauhoista pitkot. Laita valmiit pitkot uunipellille ja jätä kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista pitkoja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.