Vanhanajan voipullat

Vanhanajan voipullat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Vanhanajan voipullat ovat ihanan meheviä ja suussa sulavia!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Voipullan kuori

  • 1/3 edellistä taikinaa
  • 100 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kardemummaa
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • kananmunaa voiteluun

Tee näin:

Tee näin:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää sekaan sokeri, suola, vaniljasokeri ja kardemumma. Lisää sitten osa jauhoista ja alusta taikina. Lisää voita sekä jauhoja niin että taikinasta tulee sopivan pehmeää. Vaivaa taikinaa vielä muutama minuutti niin kauan että taikina ei tartu käsiin. Nostata taikinaa n. 30 minuuttia leivinliinan alla. Ota taikinasta 1/3 ja lisää siihen voi, jauhot, kardemumma ja ruokasooda. Leivo lopusta pullataikinasta 8 pullaa. Kaulitse kuoritaikinasta ohut levy ja jaa se 8 osaan. Kääri pullat palasiin saumapuoli alas. Voitele pullat kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 min.

Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Lisää herkullisia ideoita