Vanhanajan voipullat

Vanhanajan voipullat

Vanhanajan voipullat ovat ihanan meheviä ja suussa sulavia!

Tee näin:

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää sekaan sokeri, suola, vaniljasokeri ja kardemumma. Lisää sitten osa jauhoista ja alusta taikina. Lisää voita sekä jauhoja niin että taikinasta tulee sopivan pehmeää. Vaivaa taikinaa vielä muutama minuutti niin kauan että taikina ei tartu käsiin. Nostata taikinaa n. 30 minuuttia leivinliinan alla. Ota taikinasta 1/3 ja lisää siihen voi, jauhot, kardemumma ja ruokasooda. Leivo lopusta pullataikinasta 8 pullaa. Kaulitse kuoritaikinasta ohut levy ja jaa se 8 osaan. Kääri pullat palasiin saumapuoli alas. Voitele pullat kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 min.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

2½ dl
Hiivaa
25 g
Sokeria
1 dl
Suolaa
1 tl
Kardemummaa
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
100 g
Vehnäjauhoja
10 dl
Voipullan kuori
100 g
Vehnäjauho
½ dl
Kardemummaa
2 tl
¼ tl ruokasooda
Kananmuna voiteluun