Porkkanateeleivät

Porkkanateeleivät

Nämä porkkanaiset teeleivät - alkuperäiseltä nimeltään scones - sulavat suussa! Tarjoa esimerkiksi aamiaisella tai brunssilla.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Sekoita jauhojen joukkoon kaurahiutaleet, leivinjauhe, suola, sokeri ja kaneli. Paloittele voi ja sekoita jauhoseokseen. Lisää porkkanaraaste ja crème fraiche. Jaa taikina kahteen osaan. Painele taikinasta jauhotetuilla käsillä teeleivät uunipellille. Leikkaa veitsellä teeleipiin ristiviilto. Paista uunin keskitasolla 15–18 minuuttia. Jäähdytä. Paloittele leivät ja tarjoa vaniljarahkan kera.
Valmis!

Ainekset

Vehnäjauhoja
3 dl
Kaurahiutaleita
3 dl
Leivinjauhetta
1 rkl
Suolaa
½ tl
Sokeria
½ dl
Kanelia
1 tl
75 g
Dl raastettua porkkanoita
2
2 dl
Lisää herkullisia ideoita