Pinaatti-pekoni-raejuustopiirakka - Reseptit - Arla
Pinaatti-pekoni-raejuustopiirakka

Pinaatti-pekoni-raejuustopiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

Suolaiset piirakat sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Tälle piirakalle antaa makua pekoni ja pinaatti.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

  • 150 g tuoretta pinaattia
  • 170 g (amerikan) pekonia
  • 1 isohko sipuli hienonnettuna
  • noin ½ paprikaa kuutioina
  • 250 g Arla Keso raejuustoa
  • 1 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ rkl kurkumaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1 dl Arla Emmental juustoa raasteena

Tee näin:

Tee näin:

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Nypi voihin jauho-mausteseos ja lisää loppuvaiheessa vesi. Vuoraa taikinalla, halkaisijaltaan noin 27 cm, voideltu piirasvuoka. Paista pohjaa uunin alaosassa 10-15 minuuttia. Huuhdo pinaatti ja poista lehtiruodit. Suikaloi pinaatti ja pekoni. Paista ensin pekoni rapeaksi kuumalla pannulla ja lisää pannulle pinaatti sekä sipulisilppu ja paprikakuutiot. Paista, kunnes pinaatti ja sipuli hieman pehmenevät. Ota pannu levyltä ja sekoita joukkoon muut ainekset ja mausteet. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja ripottele juustoraaste pinnalle. Jatka paistamista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.