Pekoni-sipulipiirakka ruispohjalla

Pekoni-sipulipiirakka ruispohjalla

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(9)

Tässä on pekonipiirakka, joka ei jätä ketään kylmäksi! Vastustamaton pekoni saa ruispohjalleen seuraksi paitsi sipulin, niin myös creme fraichen piiraassa, jonka voi tarjoilla myös kylmänä.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 piirakka

Täyte

  • 300 g pekonia
  • 4 suurta keltasipulia suikaloituna
  • 2 kynttä valkosipulia murskattuna
  • 1 prk Arla Lempi Crème fraîchea Creme Fraiche 28 % laktoositon
  • 1½ dl Arla kuohukermaa
  • 3 kananmunaa
  • 150 g Arla Emmental juustoa raastettuna
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia

Pohja

Tee näin:

Tee näin:

Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja alusta taikina käsin. Peitä kelmulla ja jätä jääkaappiin noin tunniksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kauli taikina ohueksi ja painele öljyttyyn vuokaan. Laita öljytty leivinpaperi taikinan päälle ja siihen paino päälle. Voit käyttää kuivattuja herneitä, merisuolaa tai kolikoita. Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Pilko pekoni, ruskista kuumalla pannulla ja nosta sivuun. Paista sipuli pekonirasvassa. Aseta pekoni ja sipuli esipaistetulle piirakkapohjalle. Riko munat kulhoon ja riko niiden rakenne vatkaimella. Lisää crème fraiche ja kerma. Mausta massa suolalla ja pippurilla. Kaada piirakkavuokaan ja ripottele juustoraaste päälle. Paista uunissa 175 asteessa 25-30 minuuttia kunnes väri on kauniin kullanruskea ja munamassa on hyytynyt täysin. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista. Voit tarjoilla piirakan myös kylmänä. Piirakan voi valmistaa mysö valmiista ruistaikinasta.

Vinkki

Reseptin on laatinut Aki Kinnunen Suomen kokkimaajoukkueesta