Perunapatee

Perunapatee

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Perunapatee sopii erinomaisesti tarjottavaksi seisovassa pöydässä. Kokeile myös salaattien, lihan ja broilerin kera!

Ainekset

Annokset
  • 1 kg perunoita (jauhoista lajiketta)
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 2 puserrettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl kirveliä
  • 1½ tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl Arla Emmental juustoa raasteena
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 1 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori perunat. Sekoita keskenään persilja, valkosipuli, kaikki mausteet ja juusto. Aseta leivinpaperi tilavuudeltaan noin 1 ½ litraisen uunivuoan pohjalle. Viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi. Lusikoi perunoita ja juustoseosta kerroksittain vuokaan. Vatkaa sekaisin munat, kerma ja maito, ja kaada perunoiden päälle vuokaan. Paista uunin alaosassa kunnes perunat ovat pehmenneet, noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Anna pateen jäähtyä. Peitä patee foliolla ja anna sen seistä jääkaapissa ennen tarjoilua. Leikkaa patee viipaleiksi ja koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoile esim. seisovassa pöydässä.