Peruna-sipulipiirakka

Peruna-sipulipiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Tämä ylellinen ja uskomattoman herkullinen peruna-sipulipiirakka saa makua oluesta ja sopii vaikkapa illanistujaisiin.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset
  • 3 keitettyä perunaa (yht. n. 250 g)
  • 1 sipuli
  • 30 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 iso tai 4 pientä levyä lehtitaikinaa
  • 1 dl tummaa olutta
  • 1 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 1 kananmuna
  • 75 g raastettua Castello Daringly Different Monastery -juustoa
  • suolaa
  • pippuria
  • 100 g mätiä, esim. lohen tai muikun
  • 4 sitruunalohkoa

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa perunat viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Ruskista sipulit voissa pannulla. Kaada olut pannulle ja anna hautua. Sekoita keskenään kerma, kananmuna ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa lehtitaikina 12 tai 16 palaan niin, että ne mahtuvat 4 tarjoiluastiaan. Sulata loput voista. Voitele lehtitaikinapalat voilla ja aseta ne neljään astiaan, 3 tai 4 kerrosta jokaiseen. Jaa sipulit ja perunat astioihin ja kaada päälle munaseos. Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Tarjoile piirakka mädin ja sitruunan kera. Halutessasi koristele tillillä.