Peruna-sipulipiirakka

Peruna-sipulipiirakka

40 minuuttia
Tämä ylellinen ja uskomattoman herkullinen peruna-sipulipiirakka saa makua oluesta ja sopii vaikkapa illanistujaisiin.
https://www.arla.fi/reseptit/peruna-sipulipiirakka/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan peruna-sipulipiirakka kuumentamalla ensin uuni 200 asteeseen.
  • Leikkaa perunat viipaleiksi.
  • Kuori ja viipaloi sipuli. Ruskista sipulit voissa pannulla.
  • Kaada olut pannulle ja anna hautua.
  • Sekoita keskenään kerma, kananmuna ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa lehtitaikina 12 tai 16 palaan niin, että ne mahtuvat 4 tarjoiluastiaan.
  • Sulata loput voista. Voitele lehtitaikinapalat voilla ja aseta ne neljään astiaan, 3 tai 4 kerrosta jokaiseen.
  • Jaa sipulit ja perunat astioihin ja kaada päälle munaseos.
  • Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
  • Tarjoile piirakka mädin ja sitruunan kera. Halutessasi koristele tillillä.
Valmis!

Ainekset

Keitettyä perunoita (yht. n. 250 g)
3
Sipuli
1
30 g
Iso tai 4 pientä levyä lehtitaikina
2
Dl tummaa olut
1
1 dl
Kananmuna
1
Raastettua Castello® Wästgöta
75 g
Suolaa
Pippuria
Mätiä, esim. lohen tai muikun
100 g
Sitruuna lohkoa
Lisää herkullisia ideoita
Sipulipiirakka
2 tuntia
Sipulipiirakka
(3)