Peruna-purjokeitto

Peruna-purjokeitto

45 minuuttia
Peruna-purjokeitto on terveellinen ja maukas ruoka, joka maistuu viileinä iltoina. Keiton makua täydentää ihanasti parmesaani. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/peruna-purjokeitto/

Tee näin:

Peruna-purjokeitto
  • Kuori ja viipaloi perunat, sipulit ja juuriselleri.
  • Paista sipulit voissa pannulla. Lisää perunat, selleri ja liemi. Anna keiton kiehua 15-20 minuuttia.
  • Muussaa tai soseuta kasvikset soseeksi. Sekoita joukkoon kerma ja kiehauta.
  • Mausta juustolla, suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoile keitto suuressa kupissa, ripottele päälle juustoraastetta ja hienonnettua ruohosipulia.
Valmis!

Peruna-purjokeitto Q&A

Kuinka kauan selleriä tulee kypsentää keittoa varten?
Tätä keittoa varten varmasti haluat, että selleri on tarpeeksi pehmeää, jotta se sekoittuu helposti sileäksi ja kermaiseksi. Kuinka kauan tämä kestää, riippuu selleripalojen koosta. 15-20 minuutin pitäisi riittää, mutta voit aina testata koostumusta haarukalla ollaksesi varma.
Mikä on paras keittotekniikka sellerille?
Selleri on monipuolinen vihannes. Sitä voi keittää, höyrystää, paistaa tai paahtaa. Voit myös kokeilla paahtaa selleriä uunissa, kunnes se on pehmeää ja värikästä, ennen kuin sekoitat sen liemeen. Tämä tekniikka lisää keittoon vielä enemmän täyteläisyyttä ja syvyyttä.
Miten selleri valmistetaan keittoa varten?
Ennen ruoanlaittoa selleri on kuorittava. Aseta juuriselleri puhtaalle alustalle ja irrota tyvi terävällä veitsellä, jotta lehtiselleri istuu tasaisesti. Leikkaa sitten sivut alaspäin ja sellerin ympäriltä, läheltä kuorta, ja poista se pala palalta. Kun selleri on kuorittu, leikkaa se paksuiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet sitten kuutioiksi, jotka menevät keittoon.

Ainekset

Peruna-purjokeitto
Jauhoista perunoita
4
Juuriselleri
400 g
Sienilientä
7½ dl
2½ dl
Raastettua parmesaania
80 g
Suolaa
Valkopippuri
Ruohosipulia

Kermainen peruna-purjokeitto kylmiin päiviin

Ei ole parempaa tapaa lämmittää itseään viileänä syys- tai talvipäivänä kuin lohdullinen kulho sileää, kermaista keittoa. Tämä keitto ei vaadi juurikaan vaivannäköä, mutta sen miedot ja herkät maut sopivat kaikenlaisille illallisille.

Yksinkertainen keitto - ruokaa koko viikoksi

Selleri, joka tunnetaan myös nimellä sellerijuuri, ei ole supermarketin kaunein vihannes, mutta se on yksi maukkaimmista keittoa valmistettaessa. Hanki pari purjoa, selleriä ja perunaa ja valmista suuri erä tätä kermaista keittoa. Siitä riittää ruokaa väkijoukolle tai itsellesi päiviksi.

Miksi peruna-purjokeitto on seuraava suosikkikeitto?

Tässä keitossa on runsaita ja hienostuneita juurisellerin ja parmesaanin makuja, jotka on upotettu paksuun kermaan ja sieniliemeen. Se on kermaisempi kuin useimmat muut keitot, joten se sopii hyvin pääruoaksi. Tarjoilemalla rapean leivän, voin ja juuston kera tämä on nopeaa ja helppoa lohturuokaa, jonka pariin haluat palata - etenkin kylmempinä kuukausina.

Ainesosilla leikittelemällä saat erilaista keittoa

Voit helposti tehdä tästä vaikkapa vegaanikeiton. Korvaa vain maitotuotteet - voi, kerma, parmesaanijuusto - öljyllä ja vegaanisilla vaihtoehdoilla. Käytämme reseptissämme parmesaanijuustoa, mutta voit käyttää mitä tahansa kovaa ja maukasta juustoa. Jos et löydä juuriselleriä, voit valmistaa samanlaisen keiton myös palsternakasta, persiljajuuresta tai vaikka kukkakaalista.

Säilytysvinkkejä

Anna ylijäämäkeiton jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin kaadat sen ilmatiiviiseen astiaan ja laitat jääkaappiin. Jääkaapissa keitto säilyy jopa kolme päivää. Voit myös pakastaa keittoa jopa kaksi kuukautta. Sulata keitto mikroaaltouunissa tai yön yli jääkaapissa ennen sen lämmittämistä uudelleen.