Jauhoista perunoita
|
4 |
---|---|
Juuriselleri
|
400 g |
Sienilientä
|
7½ dl |
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
|
2½ dl |
Raastettua parmesaania
|
80 g |
Suolaa
|
|
Valkopippuri
|
|
Ruohosipulia
|
Ei ole parempaa tapaa lämmittää itseään viileänä syys- tai talvipäivänä kuin lohdullinen kulho sileää, kermaista keittoa. Tämä keitto ei vaadi juurikaan vaivannäköä, mutta sen miedot ja herkät maut sopivat kaikenlaisille illallisille.
Selleri, joka tunnetaan myös nimellä sellerijuuri, ei ole supermarketin kaunein vihannes, mutta se on yksi maukkaimmista keittoa valmistettaessa. Hanki pari purjoa, selleriä ja perunaa ja valmista suuri erä tätä kermaista keittoa. Siitä riittää ruokaa väkijoukolle tai itsellesi päiviksi.
Tässä keitossa on runsaita ja hienostuneita juurisellerin ja parmesaanin makuja, jotka on upotettu paksuun kermaan ja sieniliemeen. Se on kermaisempi kuin useimmat muut keitot, joten se sopii hyvin pääruoaksi. Tarjoilemalla rapean leivän, voin ja juuston kera tämä on nopeaa ja helppoa lohturuokaa, jonka pariin haluat palata - etenkin kylmempinä kuukausina.
Voit helposti tehdä tästä vaikkapa vegaanikeiton. Korvaa vain maitotuotteet - voi, kerma, parmesaanijuusto - öljyllä ja vegaanisilla vaihtoehdoilla. Käytämme reseptissämme parmesaanijuustoa, mutta voit käyttää mitä tahansa kovaa ja maukasta juustoa. Jos et löydä juuriselleriä, voit valmistaa samanlaisen keiton myös palsternakasta, persiljajuuresta tai vaikka kukkakaalista.
Anna ylijäämäkeiton jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin kaadat sen ilmatiiviiseen astiaan ja laitat jääkaappiin. Jääkaapissa keitto säilyy jopa kolme päivää. Voit myös pakastaa keittoa jopa kaksi kuukautta. Sulata keitto mikroaaltouunissa tai yön yli jääkaapissa ennen sen lämmittämistä uudelleen.