Peruna-purjo-pekonipiirakka

Peruna-purjo-pekonipiirakka

Peruna-purjo-pekonipiirakka on herkullinen ja ruokaisa piirakka.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Peruna-purjo-pekonipiirakka

Peruna-purjo-pekonipiirakka on herkullinen ja ruokaisa piirakka.

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja ja täyte

  • 100 g Arla Meijerivoita
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 1 pkt savustettua pekonia, 120 g
  • 1 purjo
  • 5 dl perunamuusia (esim. pakastemuusiaineksesta)
  • 2 dl Arla Lempi ruokakermaa 22 %
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl Arla Emmental juustoa raastettuna
  • 2 tl suolaa

Ohjeet

Ota voi kulhoon pehmenemään. Lisää sitten kulhoon jauho-rakuuna-leivinjauheseos. Nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina syvään piiras- tai uunivuokaan. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.Suikaloi pekoni ja pane kuumalle pannulle. Vähennä lämpöä ja sekoittele välillä, ettei pekoni pala. Huuhdo ja viipaloi purjon vaalea osa. Lisää purjo pannulle ja sekoittele, kunnes se on pehmennyt. Yhdistä kaikki täytteen ainekset hyvin sekoittaen. Kaada seos taikinapohjalle. Nosta vuoka uuniritilälle uunin alaosaan. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Suositellut tuotteet