Peruna-purjo-pekonipiirakka

Peruna-purjo-pekonipiirakka

Peruna-purjo-pekonipiirakka on herkullinen ja ruokaisa piirakka. Kokeile maukasta reseptiä!

Tee näin:

  • Ota voi kulhoon pehmenemään. Lisää sitten kulhoon jauho-rakuuna-leivinjauheseos. Nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina syvään piiras- tai uunivuokaan. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.Suikaloi pekoni ja pane kuumalle pannulle. Vähennä lämpöä ja sekoittele välillä, ettei pekoni pala. Huuhdo ja viipaloi purjon vaalea osa. Lisää purjo pannulle ja sekoittele, kunnes se on pehmennyt. Yhdistä kaikki täytteen ainekset hyvin sekoittaen. Kaada seos taikinapohjalle. Nosta vuoka uuniritilälle uunin alaosaan. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä.
Valmis!

Ainekset

Pohja ja täyte
100 g
Rakuunaa
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vehnäjauhoa
2½ dl
Kylmää vettä
2 rkl
Savustettua pekonia, 120 g
1 pkt
Purjo
1
Perunamuusia (esim. pakastemuusiaineksesta)
5 dl
2 dl
Kananmunia
2
2 dl
Suolaa
2 tl
Lisää herkullisia ideoita