Peruna-chorizopaistos

Peruna-chorizopaistos

Peruna-chorizopaistos on herkullinen espanjalaistyylinen ruoka, joka maistuu koko perheelle.
https://www.arla.fi/reseptit/peruna-chorizopaistos/

Tee näin:

  • Kuori perunat ja sipulit. Halkaise ne pitkittäin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise ja viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi makkara. Mittaa vesi kattilaan, kiehauta ja lisää liemikuutio sekä kerma. Hienonna huhmaressa rosmariini, suola ja pippurit. Kerrostele ainekset mausteiden kanssa uunivuokaan ja kaada liemi päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa reilu tunti, kunnes peruna on kypsää. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperipalalla tai alumiinifoliolla, ettei pinta tummu liikaa. Tarjoa salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Kiinteää perunoita
1 kg
Sipuleita
2
Valkosipulinkynsiä
2
Isoa tomaatteja
2
Chorizo tai muuta maustemakkaraa
200 g
Vettä
2 dl
Lihaliemikuutio
1
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
2 dl
Rosmariinia
2 tl
Merisuolaa
1 tl
Mustapippuria
½ tl
2 dl