Perinteiset kaalikääryleet

Perinteiset kaalikääryleet

Kaalikääryleiden teko on hieman pikkutarkkaa puuhaa, mutta vaivan arvoista. Tarjoile klassisten lisukkeiden, kuten puolukkasurvoksen ja perunamuusin kera.

Tee näin:

  • Koverra kaalista kanta pois. Laita kaali veteen suureen kulhoon hetkeksi. Ota 20-22 kaalinlehteä pienellä veitsellä. Keitä lehtiä suolalla maustetussa vedessä 4-5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Ohenna pehmitettyjen kaalinlehtien lehtiruotia ja silppua hienoksi. Kuumenna uuni 200 °C. Kuori ja hienonna sipuli. Paista se pehmeäksi ja kiiltäväksi kaalihakkeluksen kanssa 1 rkl:ssa voita. Lisää sipuli, kaalihakkelus, maito ja korppujauhot kulhoon, anna turvota 5 minuuttia. Työstä jauheliha, kananmuna, suola ja pippuri. Laita täyte kaalinlehdille ja rullaa tiukoiksi rulliksi. Laita ne uunivuokaan. Sulata loput voista fariinisokerin ja soijakastikkeen kanssa, ja voitele rullat. Paista uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Kiehauta kerma, vesi ja liemikuutio, anna kiehua noin 5 minuuttia. Kaada kastike kaalikääryleiden päälle ja jatka paistamista noin 15 minuuttia. Tarjoile puolukkasurvoksen ja perunasoseen kanssa.
Valmis!
Vinkki

Kokeile myös Köökistä kajahtaa -blogin Maijan kaalikääryleitä, joiden täytteessä on ohrasuurimoita. Isosta kaalinpäästä valmistuu helposti useampikin ruoka, vaikkapa kaalilaatikko tai kaalikeitto.

Ainekset

Keräkaalia
1 kg
Pieni sipuli
1
3 rkl
1 dl
Korppujauhoja
½ dl
Jauhelihaa
400 g
Kananmuna
1
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
Fariinisokeria
2 rkl
Soijakastiketta
2 rkl
2 dl
Vettä
1 dl
Lihaliemikuutio
½