Perinteiset kaalikääryleet

Perinteiset kaalikääryleet

Kaalikääryleiden teko on hieman pikkutarkkaa puuhaa, mutta vaivan arvoista. Tarjoile klassisten lisukkeiden, kuten puolukkasurvoksen ja perunamuusin kera.

Tee näin:

Kaalikääryleet
  • Koverra kaalista kanta pois. Laita kaali veteen suureen kulhoon hetkeksi.
  • Ota 20-22 kaalinlehteä pienellä veitsellä. Keitä lehtiä suolalla maustetussa vedessä 4-5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Ohenna pehmitettyjen kaalinlehtien lehtiruotia ja silppua hienoksi.
  • Kuumenna uuni 200 °C.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Paista se pehmeäksi ja kiiltäväksi kaalihakkeluksen kanssa 1 rkl:ssa voita.
  • Lisää sipuli, kaalihakkelus, maito ja korppujauhot kulhoon, anna turvota 5 minuuttia.
  • Työstä jauheliha, kananmuna, suola ja pippuri. Laita täyte kaalinlehdille ja rullaa tiukoiksi rulliksi. Laita ne uunivuokaan.
  • Sulata loput voista fariinisokerin ja soijakastikkeen kanssa, ja voitele rullat.
  • Paista uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.
  • Kiehauta kerma, vesi ja liemikuutio, anna kiehua noin 5 minuuttia. Kaada kastike kaalikääryleiden päälle ja jatka paistamista noin 15 minuuttia.
  • Tarjoile kaalikääryleet puolukkasurvoksen ja perunasoseen kanssa.
Valmis!
Vinkki

Kokeile myös Köökistä kajahtaa -blogin Maijan kaalikääryleitä, joiden täytteessä on ohrasuurimoita. Isosta kaalinpäästä valmistuu helposti useampikin ruoka, vaikkapa kaalilaatikko tai kaalikeitto.

Ainekset

Kaalikääryleet
Kaali
1 kg
Pieni sipuli
1
3 rkl
1 dl
Korppujauhoja
½ dl
Jauhelihaa
400 g
Kananmuna
1
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
Fariinisokeria
2 rkl
Soijakastiketta
2 rkl
2 dl
Vettä
1 dl
Lihaliemikuutio
½