Pekoni-broilerifileet ja välimerellinen pinaatti-juustokastike
  • Arla
  • Reseptit
  • Pekoni-broilerifileet ja välimerellinen pinaatti-juustokastike

Pekoni-broilerifileet ja välimerellinen pinaatti-juustokastike

Mehevät pekoni-broilerifileet saa vierelleen maukkaan kastikkeen, joka tuo ateriaan raikkautta makuun sekä ulkonäköön.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Nuiji fileet litteiksi kelmujen välissä. Hienonna valkosipulinkynsi ja rosmariini. Raasta hyvin pestyn sitruunankuoren keltainen osa. Levitä ainekset broilerifileille ja mausta pippurilla ja suolalla. Kääri fileet rulliksi. Kääri jokaisen broilerirullan ympärille kaksi pekoniviipaletta. Kuumenna voi pannulla ja ruskista rullat joka puolelta. Pese purjo ja viipaloi sen vaalea osa ja laita puhtaalle pannulle rasvaan kuullottumaan. Siirrä purjo uunivuokaan, kaada kerma vuokaan ja nosta broilerirullat päälle. Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa Apetina juusto-pinaattiseos. Huuhdo pinaatti pariin kertaan väljässä vedessä. Poista pinaatinlehdistä isoimmat ruodit. Hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna rasva pannulla ja lisää pinaatti sekä valkosipulisilppu. Paista pinaattia sekoitellen pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää paloiteltu juusto sekä paahdetut mantelit ja sekoita nopeasti. Tee annokset. Jaa juusto-pinaattiseos lautasille ja lisää purjokastiketta sekä broilerirullat päälle.
Valmis!

Ainekset

Broilerin rintafileetä, 500 g
4
Valkosipulinkynsiä
2
Tuoretta rosmariinia
2 rkl
Sitruunan kuori raastettuna
1
Sitruunamehua
1 rkl
Suolaa
1 tl
Mustapippurirouhetta
½ tl
Viipaletta pekonia
8
1 rkl
Purjo
1
1½ dl
Apetina juusto-pinaattiseos
Tuoretta pinaattia
500 g
Valkosipulinkynsi
1
2 rkl
Suolaa
½ tl
Mustapippurirouhetta
½ tl
200 g
Kuorittuja manteleita paahdettuna
50 g