Pekaanipähkinäpiirakka

Pekaanipähkinäpiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(10)

Pekaanipähkinäpiirakka on herkullinen ja näyttävä makea piirakka, joka kotoisin USA:sta. Vaniljakastike tai -jäätelö kruunaa makuelämyksen.

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

  • 200 g pekaanipähkinöitä
  • 50 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 dl vaahterasiirappia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • ½ rkl rommia
  • 3 kananmunaa

Tee näin:

Tee näin:

Mittaa voi, jauhot ja fariinisokeri kulhoon. Vaivaa nopeasti käsin tasaiseksi taikinaksi. Mikäli seos jää murumaiseksi, lisää joukkoon hieman kylmää vettä. Painele taikina käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia "piiraspainon" alla: laita pohjan päälle tiiviisti leivinpaperi ja täytä se esim. makaroneilla tai herneillä. Tämä estää reunojen valumisen pohjan paistuessa. Valmista tällä välin täyte. Pilko pekaanipähkinöistä noin puolet karkeaksi rouheeksi. Sulata voi ja fariinisokeri miedolla lämmöllä kattilassa. Kaada joukkoon siirappi, rommi, kaneli ja vaniljasokeri. Anna kiehua hetki. Kaada täyte kulhoon ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan. Sekoita kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon. Sekoita rouhitut pähkinät täytteeseen ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Koristele lopuksi piirakka kokonaisilla pähkinöillä. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt. Tarjoa jäähtyneen pekaanipähkinäpiirakan kanssa vaniljakastiketta tai –jäätelöä.

Vinkki

Tämän herkullisen reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.