Pannupihvi ja kermainen papu-perunasalaatti

Pannupihvi ja kermainen papu-perunasalaatti

Pannupihvi sopii ruokapöytään kaikkina viikonpäivinä – vieraiden kanssa tai ilman. Pihvit saavat hyvän maun sinapista ja rosmariinista.

Tee näin:

  • Kuori ja hienonna sipuli. Paista voissa ilman että se saa väriä, anna jäähtyä. Sekoita korppujauhot ja maito ja anna turvota noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha ja muut ainesosat. Muotoile pihvit ja paista ne voissa pannulla. Vähennä lämpöä ja paista valmiita pihvejä noin 10 minuuttia. Kuori ja keitä perunat kevyesti suolatussa vedessä, anna jäähtyä. Valuta ja pese pavut viileässä vedessä. Kuori ja viipaloi punasipuli, suikaloi kevätsipulit. Leikkaa jäähtyneet perunat lohkoiksi. Sekoita kaikki papu-perunasalaatin ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita yrttisalaatti. Tarjoile pihvit salaattien kera.
Valmis!

Ainekset

Jauhelihaa
400 g
Pieni keltasipuli
1
1 rkl
Korppujauhoja
½ dl
1 dl
Kananmuna
1
Hienonnettua tuoretta rosmariinia
1 rkl
Dijonsinappi
1½ rkl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 ripaus
Papu-perunasalaatti
G perunoita
600
Pieniä valkoisia papuja
400 g
Punasipuli
½
Kevätsipuli
1
Kaprista
2 rkl
3 dl
Raastettua piparjuurta
2 rkl
Kuutioitu omena
½
Sitruunan kuori ja mehu
½
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 ripaus
Yrttisalaatti
Rucola
40 g
Hienonnettua tuoretta tilliä
½ dl
Viipaloitua vesikrassia
1 dl